Sjelden “Blå drager” på stendene i Torrevieja

Publisert

For første gang på over 30 år har man funnet “dragones azules”, blå drager langs kysten av Spania. Den helt spesielle hav-sneglen er funnet på La Mata stranden i Torrevieja i tillegg til observasjoner på Orihuela Costa og i Guardamar.

Spanske biologer beskriver fenomenet som spektakulært. Det lille bløtdyret er svært sjeldent men ikke ukjent langs kysten.

Dødelig gift?

Dyrets latinske navn er Glaucus atlanticus. De livnærer seg primært på maneter, blant dem det beryktede Portugisiske Krigsskip. Det lille dyret er i seg selv ikke giftig, men det kan lagre gift fra maneter den spiser i spesielle celler og med det kan Glaucus atlanticus også inneholde sterk gift.

Kommer fra Atlanterhavet

Dyrene lever normalt i tropiske farvann. Trolig har de blitt brakt inn i Middelhavet via overflatestrømmer fra Gibraltar. Glaucus atlanticus befinner seg normalt flytende i overflaten med munnen øverst hvor den jakter på maneter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter