Sivilkledd politi skal bøtelegge turister som kjøper “piratvarer”

Publisert

I fjor sommer forsøkte byrådet i Torrevieja å få bukt med fenomenet “top manta”. Altså salget av kopi-varer på gatene, oftest på et laken (manta) så selgeren raskt kan samle sammen varene og løpe fra politiet om nødvendig.

I fjor var bøtene på opptil 200 euro. Nå som sommeren nærmer seg, kommer byrådet nok en gang med en advarsel. Med samme filosofi om å gå etter kjøperen, som regel turister. Nytt av året er at sivilkledde politibetjenter nå får ansvaret for å skrive ut bøtene.

Trusselen om bøter i fjor sommer var heller ikke effektiv, og det var scener med politipatruljer som parkerte bare noen meter fra gateselgerne uten at de gjorde det minste forsøk på å løfte teppet og flykte.

Likevel ønsket regjeringens underrepresentant å fremheve den siste aksjonen der Guardia Civil i et lager i Elche beslagla flere titalls tonn med forfalskede produkter som angivelig skulle selges i Torrevieja. Han påpekte at effekten av denne politiaksjonen “vil merkes”, men at dette langt fra er en endelig løsning på problemet, selv om han insisterte på at det er den riktige veien å gå for å komme denne ulovlige handelen til livs.

Forsterkning av Benemérita

Ordføreren på sin side har igjen bedt om en økning i antall tropper i Benemérita og insisterer på at byen har mer enn dobbelt så mange innbyggere om sommeren sammenlignet med gjennomsnittet, og når i høysesongen mer enn 500.000 innbyggere.

I tillegg ble politiets koordinering ved større arrangementer, som festivalen Brilla Torrevieja og Reggaeton Beach Festival, diskutert. Det forventes rundt 40 000 mennesker den 3. og 4. august, noe som krever spesielle ordninger. Det ble også informert om at Pablo Griñán er ansatt som ny leder for innvandringsenheten i Torrevieja, Sebastián Fernández. Politimesteren har bedt om en større enhet enn den nåværende, ettersom arbeidsmengden har vokst til tross for seks betjenter og like mange politibetjenter, og i 2023 har man tatt hånd om 48 000 personer og utstedt mer enn 25 000 dokumenter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter