September-fiesta i Orihuela Virgen de Monserrate 2023

Publisert

I Orihuela markerer man fra 6. til 20. september fiestaen dedikert jomfruen fra Monserrat.

Årets utgave består av varierte og interessante aktiviteter og en vakker plakat som representerer byen Orihuela og dens skytshelgen. Totalt blir det tolv spennende dager med skytshelgenfestligheter (5.-17. september).

Høytidelig nattverd og generell prosesjon på dagen for Virgen de Monserrate

På den store dagen for Virgen de Monserrate-festen, 8. september, vil det være en “General Ringing of Bells and Salvas in honour of the patron saint of Orihuela” (kl. 12.00). Og på ettermiddagen (kl. 19) feires “Høytidelig nattverd (i katedralen i Orihuela) og generell prosesjon”. Ruten for sistnevnte vil gå langs Calle Mayor, Puente de Poniente, Plaza Nueva, Calle San Pascual, Calle Calderón de la Barca, Calle Loaces, Calle Alfonso XIII og tilbake til Calle Mayor. I tillegg vil det bli arrangert et stort fyrverkeri når jomfruen passerer over den nye broen.

5 turistruter med smaksprøver på klosterets søtsaker

Departementet for turisme og kultur har lagt til enda et insentiv til dette programmet ved å inkludere fem turistruter i programmet. Og to av dem har “Orihuelas mor” som hovedperson. Turene i september starter lørdag 9. september med “Virgen de Monserrate”. Starten går fra helligdommen Nuestra Señora de Monserrate klokken 10. Den andre avgangen finner sted lørdag 16. kl. 10.00 fra Ermita de Monserrate (i Miguel Hernández-gaten).

De øvrige rutene er “Rabaloche-kvarterets kuriositeter” (10. september kl. 10.00 med avgang fra Plaza de Monserrate) og “Den dramatiserte ruten ‘Vandring gjennom Monserrate-kvarteret’ av gruppen ‘Teatro Expresión'” (13. september kl. 20.30 fra Nuestra Señora de Monserrate-helligdommen).

Den saftigste ruten blir imidlertid den 17. september. Vi vil gå langs rutene til “Dulces Pasos” (klostre) klokka 10 fra Plaza del Carmen. I tillegg understreket rådmannen for kultur og turisme i rådhuset i Orihuela, Gonzalo Montoya, at “det er viktig å merke seg at den 17. september, dagen da skytshelgenfestlighetene avsluttes og jomfruen vender tilbake til helligdommen sin, blir Dulces Pasos-ruten gjenopprettet, og på slutten vil deltakerne glede seg over en smaksprøve av klostersøtsaker”.

Til slutt understreket Gonzalo Montoya kulturdepartementets endelige mål med disse skytshelgenfestlighetene: “Den 12. har vi barneverkstedet “Oppdag jomfruen av Monserrate, vår skytshelgen”, som skal gi barna mulighet til å bli kjent med jomfruen og kort sagt gi septemberfestlighetene et kulturelt innhold. Vi har et mer festlig innhold i maurerne og de kristne, et mer religiøst innhold i den hellige uke, og vi ønsker å gi disse septemberfestene et kulturelt innhold slik at innbyggerne i Orihuela kan glede seg over å lære mer om historien til sin skytshelgen og dermed om byen sin.”

Aktivitetene og arrangementene under skytshelgenfestene

● 5. september: Åpningen av utstillingen “Orihuela 1920. Kroningen av Jomfruen av Monserrate” med en konsert av musikkgruppen “Harmoni XXI”. “Musikk herfra og derfra”.

● 6. september: Nattverd, pilegrimsvandring til Vår Frue av Monserrate og konsert “Serenata a la Virgen” av ACAMDO.

● 7. september: Innvielse av utstillingen “Monserrate, himmelens skjulte skatt”.

● 8. september: “Volteo General de Campanas y Salvas en honor a la patrona de Orihuela” og “Høytidelig nattverd (i katedralen i Orihuela) og generell prosesjon”.

9. september: Turistruten “Vår Frue av Monserrate”.

● 10. september: Turistruten “Kuriositeter i Barrio de Rabaloche” og konserten “A la luz de las candas”.

● 11. september: Konferansen “Maleri i Orihuela i moderne tid. Munnstykket til omkledningsrommet til Jomfruen av Monserrate”.

● 12. september: Barneverksted “Oppdag jomfruen av Monserrate, vår skytshelgen”.

● 13. september: “Dramatisert rute ‘Spasertur gjennom Monserrate-nabolaget'” ● 14. september: Konsert “Til ære for Jomfruen av Monserrate” ● 14. september: Konsert “Til ære for Jomfruen av Monserrate” ● 15. september: “Munnstykket i garderoben til Jomfruen av Monserrate”.

● 15. september: “Certamen de Tunas”. “Ronda de Tunas” (Tunas-runden).

● 16. september: Turistruten “Nra. Sra. de Monserrate”, “Tunas”-paradekonkurranse og “Ronda de Tunas” til ære for Virgen de Monserrate, klassisk konsert med Orihuelas symfoniorkester, tilbedelse av Virgen de Monserrate og “Tunas”-konsert.

● 17. september: Turistruter i “Dulces Pasos” (klostre), pilegrimsreise og overføring av Jomfruen av Monserrate fra katedralen i Orihuela til hennes helligdom, nattverd og Ronda til “Vår Frue av Monserrate”.

Translated with DeepL

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: