14 C
Alicante
30.4 C
Málaga
18.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Satte fyr på datterens voldtektsmann – løslates i 2018

Kvinnen som i 2005 satte fyr på og drepte datterens voldtektsmann i Benejúzar på Costa Blanca slapp mandag 20. november ut av fengselet i Villena. Kvinnen fikk opprinnelig en dom på ni og et halvt års fengsel, en straff som året etter ble redusert til fem og et halvt år av høyesterett. Kvinnen er nå overført til Fontcalent og må kun tilbringe nettene i fengsel frem straffen er ferdigsonet i august neste år.

Voldtekten av kvinnens datter skal ha skjedd i 1998 da datteren var 13 år gammel. Mannen ble dømt for overgrepet og satt flere år i fengsel. Under permisjon i 2005 skal han med uklare motiver ha henvendt seg til datterens mor på en bussholdeplass i Benejúzar, noe som skal ha fremprovosert et ukontrollerbart raseri hos kvinnen. Etter møtet med gjerningsmannen skal hun ha gått til en bensinstasjon og fylt en flaske med bensin. Hun skal deretter ha oppsøkt gjerningsmannen som befant seg på en bar i nærheten, tømt flasken over ham og tent på. Mannen døde ti dager senere av skadene.

Kvinnen ble fengslet i 2005 og satt i underkant av et år i varetekt. I 2009 ble hun dømt til ni og et halvt års fengsel, en straff som året etter ble redusert til fem og et halvt år av høyesterett. Etter å ha fått to benådningssøknader avslått av regjeringen skal hun i mai 2014 har startet soningen av straffen. Kvinnen slapp mandag 20. november ut av fengselet i Villena. Hun er overført til åpen soning i Fontcalent og må kun tilbringe nettene i fengsel. Straffen er ferdigsonet i august 2018. 

Relaterte saker

- Advertisement -