Satser på norske juletradisjoner og julemat

Publisert

Det norske Hotel Michel har pusset opp store deler av hotellet for å lokke flere nordmenn til Santa Pola. I desember måned har de arrangert tradisjonelle julebord og høstet gode tilbakemeldinger fra norske kvalitetsbevisste ganer. 

Det norske hotellet Hotel Michel har siden mai måned blitt drevet av Rita Szell og Ricardo Nogy.

Det norske Hotel Michel har pusset opp store deler av hotellet for å lokke flere nordmenn til Santa Pola. I desember måned har de arrangert tradisjonelle julebord og høstet gode tilbakemeldinger fra norske kvalitetsbevisste ganer. 

Det norske hotellet Hotel Michel har siden mai måned blitt drevet av Rita Szell og Ricardo Nogy.
– Vi har drevet hotellet det siste halvåret, og det var mye vi måtte ta tak i. Det er ikke gjort mange investeringer på hotellet tidligere, så det var på høy tid med en renovering, sier Szell som har plukket opp gode ideer fra Universitetet i Alicante der hun studerer turisme.
På hotellet har de skiftet madrasser, interiør, pusset opp bad, kjøkken og bar, samt skiftet airconditionanleggene i håp om å få en ny og frisk start.

Fine tradisjoner
Paret har jobbet på hotellet i fire år, og bretter nå opp ermene for å gi nordmenn på Costa Blanca en norsk jul i Spania.
– Det var nødvendig med en skikkelig renovering for å få den atmosfæren vi ønsker å ha på hotellet. Vi må hele tiden være i bevegelse og fornye oss siden våre gjester naturlig nok krever topp kvalitet, sier Nogy.
De satser først og fremst mot det norske markedet siden hotellet tradisjonelt sett har vært for nordmenn.
– Vi ønsker at nordmenn skal bli kjent med oss på nytt og forstå at vi vil møte deres krav, sier Nogy som er i full gang med norskstudier for å kunne snakke norsk med sine gjester.
– De norske juletradisjonene er nok litt annerledes enn de spanske. Nordmenn har spennende julemat, nisser og troll. Det er fine tradisjoner som jeg liker veldig godt, sier Szell.

Et godt team
På kjøkkenet jobber den norske kokken Steffen Dahl.  Han har lang kokkeerfaring fra Norge, men flyttet til Spania fordi hans familie bosatte seg her.
– Jeg hjalp til på kjøkkenet i fjor og fikk tilbud om å fortsette. Det er jeg veldig glad for og jeg trives veldig godt. Vi er et godt team, sier Dahl.
På kjøkkenet er han i full gang med å dandere fatene som skal plasseres på koldtbordet om få timer. Han svinger fort mellom stekepanner og kasseroller mens han gestikulerer som en ekte spanjol når han forklarer.
– Vi bruker bare ferske råvarer i matlagingen og satser på god, hjemmelaget og tradisjonell husmannskost. Pinnekjøttet blir tilberedt på bjørkepinner. Det er ikke noe tull, sier Dahl mens han svinger den store gryten fra en benk til en annen.
På kjøkkenbenken står ribbe, medisterkaker, pølser, pinnekjøtt og lutefisk klart til kveldens julebordsrunde.
– Vi har også koldtbordmat bestående av roastbeef, lammerull, kokt skinke, potetsalat og det som hører med, sier Dahl som er godt fornøyd med tilbakemeldingene hotellet har fått fra julebordsgjester så langt i sesongen.

Felles julefeiring
I restauranten er bordene pent dekket i adventsfargen lilla. På veggene henger juledekorasjoner og foran peisen sitter to små nisser.
– Nå er det norsk julebord som gjelder og det som hører med av julemusikk og dans, sier Szell.
Her kan nordmenn komme for å feire julen sammen.
– Vårt mål er at alle skal føle seg hjemme og at dette kan bli en møteplass for nordmenn i området, sier Szell.
På julaften er det flere som kommer fra Benidorm og Alfaz del Pi for å feire jul på hotellet.
– Da kommer de hit, spiser og koser seg på julaften sammen med andre nordmenn, overnatter på hotellet, og kjører tilbake neste dag, sier Nogy.

Tradisjon og kvalitet
I fremtiden vil de prøve å samarbeide med de norske klubbene langs kysten, lage en egen norsk meny med både laks og kjøttkaker, arrangere aktivitetskvelder og egne opplegg for nordmenn som vil feriere i Santa Pola med utflukter og spanske temakvelder.
– Vi er åpne for alle ideer og vil gjerne at hotellet skal beholde de norske tradisjonene. Nordmenn er veldig fri og åpen. De kommer hit for å ha det gøy og det virker som om at de er glad i livet. Det liker vi kjempegodt, sier Szell.
– Jeg har tro på at det er et marked her for oss. Mitt inntrykk er at nordmenn som bor i Spania ønsker tradisjonell norsk husmannskost. Jeg liker å gjøre det skikkelig, og nordmenn er kvalitetsbevisste. Her på Hotel Michel skal vi kjøre både tradisjon og kvalitet, avslutter Dahl. 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter