Satser på lokale 17. maitalere i år

Publisert

I Torrevieja vil kjendisene glimre med sitt fravær på talerstolen 17. mai. I år satser arrangørene på lokale krefter. Navnene på de som skal holde tale i Torrevieja er foreløpig en hemmelighet. Utover dette følger 17. maiarrangementene i Torrevieja i hovedsak et tradisjonelt mønster.

Det blir fire eller fem personer som skal holde tale. Utgangspunktet er at de skal snakke om hva 17. mai betyr for dem. Det blir en slags folkets tale, der Grunnlovsjubileum blant annet vil stå i fokus hos talerne.

Etter det SpaniaPosten erfarer vil talerne ha en aldersmessig spredning. Både de yngste og de godt opp i årene får sjansen til å si noe om 17. mai denne gangen. Den Norske Skolen, Den Norske Klubben og Sjømannskirken samarbeider om å finne personene som alle skal si noen ord på 17. mai.

Den norske nasjonaldagen starter som det pleier ganske tidlig. Klokka 08.30er det enkel servering og kort morgenbønn i Sjømannskirken. Deretter flaggheising og kransepålegging. Barnetoget starter som vanlig ved strandpromenaden og statuen «Hombre del Mar». Deretter går toget gjennom byens gater til Europaparken.

Barnetoget pleier å bruke tre kvarter på ruta og i parken blir det salg av forfriskninger og mat. Det blir loddsalg og hovedgevinsten er et saltskip, som Den Norske Klubben har gitt i gave.

Barna ved Den Norske Skolen i Rojales vil underholde og dagens tale(re) skjer i Europaparken i tidsrommet klokka 12.30-13.30. Underholdningen vil ta utgangspunkt i teaterstykke «Hemmeligheten på loftet» som skolens elever har jobbet med en god stund. Det er et syngespill om 17. mai. «Hemmeligheten på loftet» settes opp i sin helt 13. mai.

Senere på dagen fortsetter feiringen i Sjømannskirken. Det blir mer is, brus og mat, samt leker for barna. Også her blir det loddsalg og 17. maiarrangørene lover at det skal bli underholdning i løpet av ettermiddagen.

De voksne avslutter 17. maifesten i Torrevieja på Hotel Masa. Det blir festmiddag, og her kreves det forhåndspåmelding. Alt ligger altså til rette for en vellykket 17. maifeiring i Torrevieja i år også.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter