Santa Pola: Akupunktur og kinesisk medisin

Publisert

På nyåret 2010 etablerte Hakon J. Paulsen akupunktørpraksis i Santa Pola, siden den gang har han pendlet mellom Sarpsborg og Costa Blanca. Den norske spesialisten i kinesisk medisin avslører til Spaniaposten at det er sistnevnte sted han kommer til å satse på i fremtiden.

På nyåret 2010 etablerte Hakon J. Paulsen akupunktørpraksis i Santa Pola, siden den gang har han pendlet mellom Sarpsborg og Costa Blanca. Den norske spesialisten i kinesisk medisin avslører til Spaniaposten at det er sistnevnte sted han kommer til å satse på i fremtiden.

– Jeg stortrives her nede og har fått mange gode venner, kanskje særlig blant pasientene mine. På bursdagen min den 8. mai inviterte en del av dem seg selv hit til pappas hus i Las Mimosas. Det ble full fest. Da de dro igjen hadde de til og med vasket opp, forteller Paulsen.

Den norske akupunktøren beskriver det knappe halvåret på Costa Blanca som ”etableringsfasen på nytt” og han er fast bestemt på at det er her han kommer til å bli i fremtiden. Selv om han ikke har tenkt å brenne alle broer til hjemlandet riktig ennå.

– Jeg har mange faste pasienter i Sarpsborg og omvegn som jeg kommer til å ta vare på. Jeg tar imidlertid ikke inn nye pasienter i Norge lenger.

Paulsen har hatt nok å henge fingrene i de siste månedene. I tillegg til å ha vært litt ”alt-mulig-mann” for venner og bekjente har han hatt konstant økning i pasientmassen. 12 – 15 timers arbeidsdager har ikke vært uvanlig.

– Jeg har ikke vært en eneste gang på stranden mens jeg har vært her i Spania, men det blir vel tid til det en dag også.

Gamle metoder
Hakon J. Paulsen benytter seg av flere tusen år gamle metoder innenfor såkalt TCM – Tradisjonell Kinesisk Medisin.

– Det er Yin og Yang som gjelder. Jeg har en rekke regler å forholde meg til og spesielt tidspunkter er svært viktige. Ting må times og tilrettelegges etter eldgamle kinesiske prinsipper hvis behandlingen skal lykkes.

– Dette er et forferdelig takknemlig yrke hvor jeg stadig får gode tilbakemeldinger. Hvis du hjelper et menneske, for eksempel med å fjerne en 25 år gammel hodepine, så vet de ikke hva godt de kan gjøre for deg i ettertid, fastslår Paulsen.

Fornøyde pasienter
Målfrid Lindseth er en av mange som har fått hjelp av den norske akupunktøren i Santa Pola. Hun har forsøkt mange midler tidligere, men aldri hatt så god effekt som nå.

– Dette har vært til god hjelp og har så absolutt fungert. Jeg har prøvd andre ting tidligere, men dette er første gang behandling har vist positive resultater. Det er ingen grunn til å være redd for akupunktur. Det finnes ikke smertefullt. Dessuten er Paulsen en svært hyggelig ung mann, sier Lindseth, som var en av gjestene i akupunktørens bursdagsselskap.

Synnøve Fagerheim har likeledes bare positivt å si om akupunktørbehandlingen hos Hakon J. Paulsen.

– Han har gjort en meget bra jobb med meg, og jeg har fått et helt nytt liv etter at jeg begynte hos ham. Jeg er svært godt fornøyd med både behandling og resultat, konstaterer Fagerheim.

Anne Karin og Roy Halonen er til daglig bosatt i Guardamar del Segura. De har begge gått til behandling hos Hakon J. Paulsen i Santa Pola. Da de skulle oppover til Norge en tur før sommeren, fant de ut at de skulle stikke innom akupunktøren i Sarpsborg.

– Vi har kjørt bil i fem dager. Turen har gått helt fint og vi har ikke hatt smerter i det hele tatt. Både jeg og mannen min har slitt med diverse problemer. Nå skal vi være noen dager i Norge før vi reiser tilbake til Spania igjen. Ved å stikke innom Hakon her i Sarpsborg, sikrer vi oss mot smerter også på hjemreisen, sier Anne Karin Halonen til Spaniaposten.  

Humor
Da Paulsen var nyetablert i Santa Pola hadde nye pasienter mange ganger vanskeligheter med å finne frem. Det problemet løste akupunktøren ved å stille seg i rundkjøringen utenfor sine lokaler i rød skjorte mens han veivet med mobilen.

– En dag kom politiet og spurte hva jeg drev med. Ingenting, jeg bare forklarer pasientene veien, sa jeg. Da begynte de å le før de fortalte at det vanligvis var damer som pleide å stille seg opp slik i rundkjøringene. Senere så de at det kom en masse eldre kvinner opp til kontoret mitt. Da sa jeg at har du først fått smaken på rosiner, så spiser du ikke druer mer. Det var det en av pasientene som overhørte og kjøpte en pose rosiner i gave til meg. Humor er en viktig ting her i livet, sier akupunktør Paulsen med et smil.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter