Søndag: Her kan du feire St. Hans og San Juan på stranden i Torrevieja

Publisert

Nedtellingen begynner for feiringen av en av årets mest magiske netter. Som hvert år, den 23. juni, vil strendene i mange deler av Spania være fulle av mennesker som er klare til å feire San Juans natt, og med det sommerens ankomst.

Denne natten er også en av de korteste og er full av symbolikk og ritualer, som å hoppe over bålet, komme med ønsker eller brenne alt gammelt.

Men selv om en av de største tradisjonene er å tilbringe natten sammen med familie og venner rundt et bål, er det stadig flere kommuner som forbyr båltenning for å forhindre mulige branner eller hendelser. Heldigvis for Torreviejas innbyggere og andre besøkende som ønsker å nyte denne natten på strendene i byen Salinas, har rådhuset kunngjort at det vil være mulig å tenne bål på fire av byens strender.

På hvilke strender i Torrevieja kan du nyte Noche de San Juan?

I henhold til det som er blitt kommunisert, kan bål tennes på La Mata, Los Locos, El Cura og Los Náufragos, men det er også et ufravikelig krav for å kunne gjøre det. Det vil bare være mulig med veden som leveres av konsistoriet. I tillegg vil tilgangen til bålene være inngjerdet av sikkerhetshensyn, og de vil bli kontrollert av det lokale politiet, Guardia Civil og Sivilforsvaret.

Til sammen 15 000 kilo furu- og mimosatømmer vil bli levert. Disse sortene er valgt fordi “de ikke etterlater seg rester”. De har også advart om at “andre tresorter eller elementer som kan brukes til å lage bål på strendene ikke vil bli tillatt”. For at alle skal kunne hente veden, vil det derfor bli satt opp oppsamlingsplasser i følgende områder:

  • På stranden Los Náufragos, ved inngangen til Poniente-brygga.
  • Los Locos-stranden (det sentrale området).
  • På stranden El Cura (nordre område).
  • La Mata-stranden vil det være tre utdelingssteder: på Avenida del Agua (ved siden av pumpestasjonen), på Avenida de los Europeos, ved siden av livredderposten og, i La Mata by, foran Encarnación Puchol-torget.
    Tidsplaner

Tidsplanen for feiringen av bålnatten på de fire strendene er fra kl. 20.00 til kl. 2.00. Etter dette tidspunktet må innbyggerne forlate strendene slik at rengjøringen av strendene kan begynne. I tillegg vil avdelingen for byrengjøring ha en forsterkning for rengjøring av strendene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter