Sangglede i strålende vær

Publisert

Sigrids sanggruppe inviterte søndag 9. november til minikonsert på Chino Luna ved Playa Cura. Været var upåklagelig, og restauranten var fylt til randen av skandinaviske publikummere.

Sigrid fra Narvik startet sanggruppen i 1988, da hun flyttet til Torrevieja.

Sigrids sanggruppe inviterte søndag 9. november til minikonsert på Chino Luna ved Playa Cura. Været var upåklagelig, og restauranten var fylt til randen av skandinaviske publikummere.

Sigrid fra Narvik startet sanggruppen i 1988, da hun flyttet til Torrevieja.

– Jeg var her i 1986 for første gang. Jeg mistet mannen min og måtte reise tilbake til Norge. I 1988 kom jeg tilbake, og har bodd her siden, sier hun.

Sanggruppen består hovedsakelig av pensjonister. Noen bor fast i Spania, andre tilbringer kun vintermånedene her. Sanggruppen har tre musikere, to på trekkspill, og en gitarist.

– Vi har 43 medlemmer, og de kommer fra hele Norge. Koret er en vinteraktivitet, siden mange reiser hjem til Norge i sommerhalvåret. Øvelsene begynner i september, hvis alle har kommet til Spania, sier Sigrid og smiler.

Øver på skandinavisk senter
Sigrid ber alle om å innta plass i trappen foran restauranten. Med musikerne vel installert, og koret på plass, åpnes minikonserten med sangen ”Min Ælskling”. Sigrid dirigerer ivrig, og tilskuerne synger med. Til og med forbipasserende stopper opp for å ta del i underholdningen. Ved fremførelsen av ”Vaya Con Dios” traller og klapper publikum.

Etter syv sanger vel gjennomført i stekende sol, takker de lystige sangfuglene for seg. Alle medlemmene trekker opp trappen, og inn i restauranten.

– Vi har bestilt bord og skal nyte god mat etter sangøkten, sier Solveig som har vært med i sanggruppen siden starten.
 
Koret har øving hver mandag på det skandinaviske senteret i Torrevieja. De fleste av medlemmene treffes på Chino Luna etterpå, for forfriskninger eller bespisning.

– Det er på grunn av den gode servicen vi har mottatt her på restauranten som gjør at vi synger her i dag. Det er en gest til dem, fordi de har tatt godt vare på oss her uke etter uke, sier Sigrid.

Koret har opptrådt flere steder på Costa Blanca, og skal på slutten av året delta i en konkurranse i Guardamar.

– Vi synger mest for det sosiale, men det blir spennende og delta i en sangkonkurranse. De andre korene som skal være med, er fra Spania, England og Sverige, sier Solveig.

Koret har også årlige utflukter, de bestiller alltid buss, slik at alle kan være med på turene. Ikke alle er like glad i å kjøre langt med egen bil.

– Vi reiser fast til Benidorm og området rundt på dagstur hver vår. Der besøker vi Reuma Sol og Betanien sykehjem. Vi har også vært i Archena i varmekildene. Det var veldig vellykket, så det må vi nok gjenta, uttaler Sigrid.

Gode venner
På alle turene sanggruppen arrangerer er partnerne til sangerne invitert med. Det sosiale står høyt i kurs hos medlemmene, og mange av medlemmene har blitt gode venner også utenfor sanggruppens rammer.

Koret dannet styre med formann og styremedlemmer for ett år siden. De har også en egen arkivar, Randi, som sørger for at alle har det de trenger til øvinger og opptredener.

– Det kan jo hende at noen har glemt note-arkene eller sangtekstene sine, da er det min jobb å ha kopier tilgjengelig, sier Randi og smiler.

Sigrid, som har sunget i kor selv siden barnsben, har ledet koret i 16 år. Hun har ikke angret ett sekund.

– Jeg ble spurt om være dirigent i koret av en del nordmenn som ønsket et musikalsk tilbud for 16 år siden. Selv om jeg ikke hadde dirigent erfaring fra Norge, tok jeg muligheten når den bød seg. Jeg trives veldig godt med rollen min, og så lenge kormedlemmene ikke synes jeg har blitt for langt ”oppe i åra”, vil jeg fortsette. Sanggruppen betyr utrolig mye for meg, avslutter Sigrid.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter