Sanden på Los Locos stranden i Torrevieja skader miljøet

Publisert

Den nye sanden Torrevieja kommune har lagt ut på Los Locos stranden skader livet i havet. Det skal legges ut totalt 300.000 kubikkmeter sand på Los Locos stranden de neste 10 årene.

Det er miljøvernorganisasjonen «Amigos de los Mumedales del Sur de Alicante», AHSA, som peker på dette i en anmeldelse.

AHSA sier måten arbeidet har blitt gjort på har ført til mer skittent og uklart vann i området noe som skader det vernede området utenfor. Spesielt peker de på skadene for de viktige poseidon-grasset som er helt avgjørende for økosystemet her.

AHSA ber om at arbeidet stanses så man kan revisere prosjektet og ta de nødvendige forhåndsregler før man setter i gang. Primært med at man bruker en annen type sand og/eller renser sanden før man skuffer den utover Los Locos stranden.

Erosjon av stendene på spanskekysten har blitt et stort problem som følge av utbygging og kraftigere vinterstormer. Miljøverndepartementet og råduset i Torrevieja har blitt enige om å legge ut store mengder ny sand på den 800 meter lange Los Locos stranden.

Man vil blant annet for å dekke over arealer som i dag har steingrunn.

Totalt skal 300.000 kubikkmeter ny sand legges ut på Los Locos stranden i løpet av de neste ti årene. Store mengder sand har blitt vasket ut i havet over flere år her. Man legger ut sanden over en periode på ti år for på den måten å minske skadene sanden har for organismer og fauna i fjæra og i havet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter