Saltraffineri åpnes for publikum

Publisert

Saltraffineriet ved lagunen i Torrevieja skal åpnes for publikum. Selskapet Salins som driver anlegget har i samarbeid med Torrevieja kommune blitt enige om starte guidede turer der folk kan få lære om stedets historie og hvordan produksjon og foredling av salt foregår.

Initiativet ble nylig presentert på den årlige turistmessen Fitur i Madrid og er bredt støttet av både provinsstyret i Alicante og regionsadministrasjonen i Valencia. Dersom alt går etter planen vil innbyggere og tilreisende til Saltbyen fra og med juni i år ha mulighet til å besøke stedet.

Las salinas de Torrevieja ligger i naturreservatet Parque natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja. Sammen med fiske var saltproduksjon lenge den viktigste næringsveien i Torrevieja og går angivelig helt tilbake til 1200-tallet. I dag er eksporten av salt fra anlegget av de største i Spania med en produksjon på rundt 700.000 tonn i året.

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter