Saltraffineri åpnes for publikum

Publisert

Saltraffineriet ved lagunen i Torrevieja skal åpnes for publikum. Selskapet Salins som driver anlegget har i samarbeid med Torrevieja kommune blitt enige om starte guidede turer der folk kan få lære om stedets historie og hvordan produksjon og foredling av salt foregår.

Initiativet ble nylig presentert på den årlige turistmessen Fitur i Madrid og er bredt støttet av både provinsstyret i Alicante og regionsadministrasjonen i Valencia. Dersom alt går etter planen vil innbyggere og tilreisende til Saltbyen fra og med juni i år ha mulighet til å besøke stedet.

Las salinas de Torrevieja ligger i naturreservatet Parque natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja. Sammen med fiske var saltproduksjon lenge den viktigste næringsveien i Torrevieja og går angivelig helt tilbake til 1200-tallet. I dag er eksporten av salt fra anlegget av de største i Spania med en produksjon på rundt 700.000 tonn i året.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter