Torrevieja forbereder seg på skogbrann

Publisert

Brannvesenet i Torrevieja og kommunene rundt skal styrkes med tjue nye stillinger og en ny lufthavn for helikoptre. Tiltaket er ment å gjøre brannmannskapene syd på Costa Blanca bedre rustet overfor blant annet skogbranner. Det er provinsmyndighetene i Alicante som står bak investeringen, en satsing som nå gjøres i hele provinsen.

I løpet av juni styrkes brannvesenet i Vega Baja-distriktet med 20 nye faste stillinger. Kommuner som Torrevieja, Orihuela og Pilar de la Horadada går dermed fra 34 til 54 brannmenn. I tillegg skal det opprettes en ny lufthavn for helikoptre (heliport) i Pilar de la Horadada. Den nye lufthavnen kommer i tillegg til heliporten som nylig ble åpnet i Torrevieja. Helikoptrene skal brukes i brannvern og annen redningstjeneste.

Branndistriktet som nå styrkes er Vega Sur. I følge statistikk fra provinsmyndighetene i Alicante (Consorcio Provincial de la Diputación) er det så langt i år gjennomført mer enn 200 uttrykninger i dette området. De fleste har skjedd i Torrevieja kommune, men også i Los Montesinos, San Miguel de Salinas og Pilar de la Horadada. Siden 1. januar er det registrert til sammen 85 branner (32 har vært husbranner). Styrkingen av brannvesenet gjelder også for resten av Alicante-provinsen, med til sammen 116 nye stillinger opprettet fra og med 2017.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter