Rojales: Klarte ikke redde hester

Publisert

I over to måneder har Sue og Rod Weeding ved Easy Horse Care Rescue Center i Rojales forsøkt å redde syv mishandlede hester i Benijofar. Nå er slaget foreløpig tapt. Ifølge en rapport fra Sue og Rod blir hestene både fysisk og psykisk torturert på det groveste.

I over to måneder har Sue og Rod Weeding ved Easy Horse Care Rescue Center i Rojales forsøkt å redde syv mishandlede hester i Benijofar. Nå er slaget foreløpig tapt. Ifølge en rapport fra Sue og Rod blir hestene både fysisk og psykisk torturert på det groveste.

Dette bekreftes av en rapport skrevet av en dyrlege som har vært med det britiske ekteparet til Benijofar for å se nærmere på forholdet. Veterinæren skriver at de fem hestene og de to miniatyrhestene han fant i de falleferdige rønnene er i svært dårlig forfatning og at de har så liten plass at de knapt kan bevege seg. Dessuten har alle hestene hudproblemer, samt de er tydelig underernærte, ifølge rapporten.

Rådhuset i Benijofar besluttet i februar, etter at Easy Horse Care Rescue Center hadde kommet med en rekke henvendelser, å ta affære. De ville imidlertid ikke forsøke å fjerne hestene ved hjelp av dyrebeskyttelsesloven, isteden ville de benytte en miljølov. Hvilket innebar at eieren fikk en tidsfrist til å bevise at han har tillatelse til å ha hestene.

En parodi
Den dagen fristen gikk ut, stilte frivillige fra Easy Horse Care Rescue Center på politistasjonen i Benijofar. Der fikk de beskjed om å vente til politiet fikk sjekket ut rønnene hvor hestene hadde daglig tilhold.

Da representantene fra Easy Horse Care Rescue Center kom til stedet like etter at politiet hadde vært der, var det ingen hester på stedet. Derimot fant de tre av hestene og en av miniatyrhestene stående bundet på et jorde like i nærheten.
Etter hvert fikk de kontakt med en av hesteeierne som fortalte at han hadde vært oppe hele natten for å flytte hestene fordi han hadde fått beskjed om at de måtte være ute før ni på morgenen hvis han ikke hadde lisens til å ha de.

Det hele utviklet seg til en ren parodi. Easy Horse Care Rescue Center fikk ikke ta med seg hestene som sto bundet på jordet, fordi vedtaket fra rådhuset om å fjerne hestene bare gjaldt hvis de fortsatt var i rønnene.

For Sue og Rod Weeding, som har viet de siste årene til å ta seg av mishandlede hester på Costa Blanca, er hendelsen i Benijofar nok et tydelig tegn på at dyrebeskyttelseslovene i Spania ikke fungerer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter