Sommerfestival i Rojales 16. juni

Publisert

Nå i 2024 begynner man festivalen midt i juni med konserter, kroning av “dronningen” av Rojales og ville fester på Plaza de España. Den store åpningen med parade begynner klokken 11.30 den 16.

Chupinazo 16. juni – Dette er primært ungdommen sin fest på Plaza de España. Det hele er en lett blanding av Tomatina fra Valencia, San Fermin fra Nord-Spania og Sonkran (Thailandsk vannfestival). Så det gjelder å kle seg lett og gjerne ta med beskyttelse i form av solhatt og vannpistol.

Corre Foc på kirkeplassen i Rojales er et annet tradisjonelt arrangement som involverer fyrverkeri spent opp over gaten hvor man løper under. Det er slutten av den spanske Sankt Hans feiringen Hoguera man markerer denne dagen.

Det blir også blomsteroffer, som betyr at man går i tog med blomster som “ofres” til byens skytshelgen San Pedro. De forskjellige gruppene (penyas) som til sammen utgjør Moros y Cristianos feiringen i Rojales, går i tog fra Centro de Salud. Den hellige Pedro er Jesu disippel Simon, som egentlig het Simón bar-Joa, en fisker fra Galilea.

Les også:

Rojales sitt landbruksmuseum Museo de la huerta

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter