River den historiske restauranten “El Tintero” i Torrevieja

Publisert

Kystverket river den historiske kiosken “El Tintero” på Playa Cura i Torrevieja. Familien som har drevet restauranten sier har kjempet i 12 år for å forhindre dette.

“Vi vil ikke at noen skal hamre inn døren. Stedet og kioskens historie, minnet om bestefaren vår som startet den, fortjener ikke det. Selv om vi ikke lenger er her for å åpne kiosken, tror vi at det fortsatt er en sjanse for at strukturen blir stående. Det er veldig trist at den vil gå tapt. Men det er noe som er opp til rådhuset i Torrevieja”, sier et familiemedlem til spansk presse.

Kioskens konsesjon var utløpt. Eieren har forsøkt å beholde den gjennom en langvarig rettssak i tolv år, helt til siste utvei.

Blekkhus, “El Tintero”

Bygningen har mer enn 80 års historie bak seg og er et referansepunkt i det minnet flere generasjoner av lokalbefolkningen og utlendinger, har fra turistbyen og stranden.

Det er ikke klart om kystmyndighetene vil begrense seg til å fjerne markiser og tilbygg, rive kiosken med sin unike åttekantede arkitektur eller rive hele strukturen som går over vannet som skiller Cura-stranden fra det rådhuset kaller de “naturlige bassengene” på Juan Aparicio-promenaden. “Det vet vi heller ikke”, sa ordfører Dolón i går.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter