Restaurant dopet sine ansatte for å få dem til å arbeide hardere

Publisert

Politiet i Elche har arrestert fem personer for å ha forsynt syv servitører og servitriser med anabole steroider uten deres samtykke. De ble fortalt dem at det var vitaminer.

En servitrise fikk hull i magen, og hennes kolleger mistet hår og vekt, ble irritable og økte i muskelmasse uten å vite hvorfor.

De ble tvunget til å ta såkalte vitaminer som skulle hjelpe dem i arbeidet som servitører, kokker eller servitriser. Men de ble mer irritable, håret falt av, de var ikke sultne og følte seg veldig slitne, men ble mer muskuløse. Slik har politistasjonen i Elche i en uttalelse gjengitt vitnesbyrd fra ansatte ved en strandbar i Arenales del Sol, der de ansvarlige – fem personer – dopet de ansatte, totalt syv stykker, med anabole stoffer for å øke arbeidsinnsatsen.

Saken ble avdekket fordi en av de ansatte havnet på sykehus med perforert mage, og da hun ble avhørt av legene, fortalte de henne at symptomene var vanlige for en som tar anabole stoffer. Hun var sjokkert, og etter at hun ble utskrevet, sendte hun inn en klage og forklarte hvor hun hadde jobbet hele sommeren.

Etterforskningen, som ble utført av agenter tilknyttet enheten for spesialisert voldskriminalitet ved Elche politistasjon, førte til arrestasjon av de ansvarlige for etablissementet, inkludert lederen og en kokk. Ifølge den ansatte tilbød en av lederne henne noen tabletter “helt fra begynnelsen av arbeidsforholdet”. Han forsikret henne om at det var vitaminer, og at de fleste av de ansatte tok dem. Årsaken til denne bekymringen for de ansatte? Han fortalte henne at de ville gi henne mer vitalitet slik at hun kunne prestere bedre på jobb. Disse såkalte vitaminene var i injeksjonsform, og han fant ut at det stemte at andre ansatte også fikk dem.

Alvorlige magesmerter

I løpet av sommeren merket hun ulike symptomer, som tap av matlyst, vekt og hår, økt muskulatur, dypere stemme og større aggressivitet, selv om den ansatte trodde det hele kunne skyldes utmattelse på grunn av arbeidsmengden. En alvorlig magesmerte som hun merket i september, og som førte til at hun måtte opereres akutt på grunn av perforering av magesekken, har oppklart dette klare tilfellet av mishandling. De er nå tiltalt for brudd på folkehelseloven, brudd på arbeidsmiljøloven og brudd på arbeidstakerrettighetene. Klageren gjorde det klart at det var flere ansatte som ble berørt av medikamentadministrasjonen, deriblant hennes sønn, som også var ansatt og 17 år gammel da arbeidet startet.

Etterforskerne startet undersøkelser for å verifisere realitetene i det som skjedde i etablissementet, og innhentet forklaringer fra andre ansatte som bekreftet det ovennevnte. De andre ofrene hevdet at det var eieren, to ledere og kokken på stedet som ga dem de påståtte vitaminene, “under trussel om oppsigelse hvis de ikke gikk med på å ta dem”, og at de alle i større eller mindre grad hadde fått bivirkninger som økt muskelvekst, kroppsbehåring, svimmelhet…. Besvimelsesanfall og spontant neseblod!

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter