Reparasjonsarbeidene på gangstien i La Mata er i gang

Publisert

Reparasjonsarbeidene på gangveien La Mata har endelig startet. Prosjektet har et budsjett på 3 929 612,38 € (inkludert moms), etter at anbudsprisen er redusert med 10 %. Arbeidene forventes å ta ett år og vil dekke et samlet areal på 1 317 løpemeter.

Omfanget av arbeidene som skal utføres, omfatter det sammenhengende området på strandpromenaden mellom kommunegrensen mellom Torrevieja og Guardamar del Segura, frem til grensen mellom Molino del Agua-parken og sektor P-4, Molino Blanco.

Tiltaket er ikke sammenhengende og er delt inn i tre seksjoner:

Nordre del, mellom den nordlige kommunegrensen og Plaza Encarnación Puchol, med en lengde på 306,25 løpemeter.
Den sentrale delen, mellom den sørlige delen av Plaza de Encarnación Puchol og Avenida de Los Europeos, har en lengde på 658,85 meter.
Søndre del, som i sin helhet ligger i parken Molino del Agua, med en lengde på 352 løpemeter.

Rådmann for infrastruktur og byplanlegging, Sandra Sánchez, opplyser at formålet med arbeidene er å reparere hele gangveien i den nordlige og sentrale delen, som opprinnelig ble anlagt med tredekke, og å reparere belegget i den sørlige delen. Det er også planlagt å renovere gatebelysningen i de tre seksjonene for modeller med LED-teknologi.

Etter en rekke møter og ulike forslag til Costas har rådhuset i Torrevieja fått endelig tillatelse til å opprettholde den eksisterende ruten, med unntak av fire punkter som er uttrykkelig angitt i rapportene fra kystdepartementet, der en del av den opprinnelige stien og også drikkevanns- og sanitærtjenestene må flyttes til et servituttområde, ettersom de for øyeblikket okkuperer det maritime terrestriske offentlige området (DPMT).

Når det gjelder den konstruktive løsningen, vil den nåværende stien bli renovert med et annet økologisk og demonterbart “tre”-utseende, noe som reduserer vedlikeholdet og gir bedre holdbarhet. Fortauet vil bli laget av teknologisk tre med tre ulike konstruksjoner, den første med en avstand mellom pælenes akser på 2,20 meter, den andre med en avstand mellom aksene på 1,90 meter, og den tredje er en horisontal konstruksjon som hviler direkte på sanden. Løsningen i alle tre tilfellene er å lage en stiv plattform bestående av moduler som er 3 meter brede og 2,90 meter lange.

Løsningen som er valgt i prosjektet, garanterer bærekraft og resirkulering, ettersom råvarene som brukes i produksjonen og leveringen av materialet, er en kombinasjon av 70 % resirkulerte furutreprodukter og 30 % polyetylen med høy tetthet, noe som bidrar til å redusere hogst av skog og CO2-utslipp.

Et annet spesielt tiltak som inngår i arbeidene, er rivingen av en gangbro i den sørlige delen, som opprinnelig ble bygget i betong, og som vil bli erstattet av en ca. 120 meter lang gangbro i tre, for å tilpasse den bedre til miljøet i naturparken.

Arbeidene startet i går i den sentrale delen av parken, nærmere bestemt i Avenida de Los Europeos, og vil fortsette i retning Plaza Encarnación Puchol for ikke å påvirke butikkene med terrasser som fortsatt nyter godt av det gode været på denne tiden av året.

Endelig er fristen for utførelsen av alle arbeidene ett år, selv om Torreviejas ordfører har opplyst at bystyret vurderer muligheten for å gjennomføre delvise mottakelser av arbeidene, slik at innbyggerne kan få tilgang til de delene som skal utføres. I tillegg har Eduardo Dolon antydet at han håper at hovedarbeidene vil være ferdig utført før neste sommer, slik at man kan tilby en optimal kvalitetsservice til de tusenvis av turister og innbyggere som nyter strandpromenaden i La Mata.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter