Reagerer på «toglokk» til 3,5 mill

Publisert

Partido Populars kommuneledelse i Orihuela vil bruke 3,5 millioner euro på et betonglokk som skal dekke jernbanelinjen til det nye høyhastighetstoget fra Alicante til Murcia. Det skriver avisen Euroweekly. Toget har ikke stoppested i Orihuela men passerer gjennom utkanten av byen i syd. Det reageres derfor på at kommunen skal bruke flere millioner euro på utbygging knyttet til traseen. Motstandere av prosjektet kritiserer pengebruken og mener lokket ikke er nødvendig i det svært få ferdes i det aktuelle området.

Kommunerepresentanten Bod Houliston fra partiet CLARO reagerer på PPs prioriteringer. Han påpeker at 3,5 millioner euro (ca. 32 millioner kroner) er mye penger for Orihuela kommune, penger som heller burde brukes på andre måter.

Houliston mener betonglokket som skal dekke AVE-traseen vil ha liten verdi i det svært få har interesse av å krysse linjen på det aktuelle stedet, en plass som angivelig kun leder ut til et jordbruksområde og noen få industrilokaler. Den britiske kommunerepresentanten sier utgiftene er så store at kommunens evne til å investere i nye prosjekter vil bli svekket i flere år fremover.

 

AVE fra Alicante til Murcia

Opprinnelig var det meningen at traseen for høyhastighetstog, Alta Velocidad Española (AVE), mellom Alicante og Murcia skulle stå ferdig i 2014. Prosjektet ble imidlertid forsinket av at man først måtte få ferdig AVE-forbindelsen til Alicante, noe som ikke skjedde før i juni 2013. Åpningen av strekningen ble deretter utsatt til 2015. I følge opplysninger fra det spanske samferdsels- og utviklingsdepartementet (Ministerio de Fomento) i september i år ventes det at forbindelsen til Murcia skal åpne innen nyttår. Arbeidet forsetter med bygging av trase videre til Cartagena, Lorca og Almería.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter