12.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

Ras av byggetillatelser i Orihuela

Orihuela kommune har godkjent 574 byggetillatelser på seks uker. Bland dem flere prosjekter som har stått stille i koimmunens byråkrati siden 2009. Problemene rundt mangelen på flyt i kommunens byråkrati har lenge vært et kjent problem for byggebransjen og boligmarkedet. Dagens ledelse skylder på den foregående ordføreren, Emilio Bascuñana. Kommunen har vært plaget av å ha regionens lengste saksbehandlings-tid.

Orihuela kommune har også hatt sine kjente problemer knyttet til korrupsjon med flere rettsaker mot ordførere som en av konsekvensene.

Selv om prosjektene hadde fått grønt lys på lavere nivå i byråkratiet ble de liggende uten godkjenning «av administrative» årsaker. Kommunens byggeavdeling har nå blitt reorganisert under ny ledelse.

Konstruksjon og salg av ferieboliger er den største næringen i Orihuela kommune så rådhuset er fornøyde med at man endelig har fått løst opp i problemene og godkjent en stor mengde nye prosjekter. De vil generere arbeidsplasser og bidra til den lokale økonomien.

Relaterte saker

- Advertisement -