Quirónsalud Torrevieja, blir første private sykehuset i Alicante med enhet for robotkirurgi

Publisert

Målet er å tilby pasientene mer presise operasjoner med mindre postoperative smerter og en mye raskere rekonvalesens enn med andre kirurgiske teknikker.

Sykehuset Quirónsalud Torrevieja har lansert den første enheten for avansert robotkirurgi i det private helsevesenet i Alicante-provinsen, med den mest avanserte Da Vinci-roboten. Sykehuset har lang erfaring med robotkirurgi siden det for 15 år siden var et av de første sykehusene i Spania som implementerte og lærte opp kirurgene i bruk av denne teknologien.

Da Vinci-robotkirurgisystemet er utviklet for å tilby minimalt invasiv kirurgi på høyeste nivå ved behandling av komplekse patologier innen spesialiteter som urologi, generell kirurgi og fordøyelseskirurgi, thoraxkirurgi, onkologisk kirurgi og gynekologisk kirurgi.

Robotkirurgisystemet har en kameraarm og tre mekaniske armer, og på disse er det montert kirurgiske instrumenter som styres av kirurgen mens han eller hun sitter foran en datakonsoll på operasjonsstuen.

Systemet har også et synstårn som behandler bildet og gir et ekte 3D-syn av operasjonsfeltet som gjør det mulig for kirurgen å utføre mer komplekse inngrep med større presisjon, fleksibilitet og kontroll sammenlignet med konvensjonelle teknikker.

Dr. Rosa Mª Cañón, medisinsk direktør ved Hospital Quirónsalud Torrevieja, påpeker at “innføringen av Da Vinci-robotsystemet er et stort kvalitativt fremskritt for sykehusets kirurgiske tjenester, som gjør at vi kan tilby den beste behandlingen og opplevelsen til pasientene våre, som vil dra nytte av mindre invasive operasjoner med mindre risiko for bivirkninger som infeksjoner, minimal arrdannelse og kortere sykehusopphold”.

Urologisk robotkirurgi i Alicante

Takket være Da Vinci-robotkirurgisystemet tilbyr sykehuset Quirónsalud Torrevieja den beste behandlingen og de beste resultatene for pasienter med prostatakreft som trenger en radikal prostatektomi. “For å utføre denne operasjonen”, forklarer Dr. Sven Petry, leder for urologisk avdeling ved sykehuset Quirónsalud Torrevieja, “er det bare nødvendig med små snitt i huden på 0,5 til 1 cm som vi kan bruke til å fjerne hele prostataen med optimal presisjon ved hjelp av et HD-kamera”.

Når det gjelder de mange fordelene ved urologisk robotkirurgi, fremhever Dr. Sven Petry at man i større grad får tilbake urininkontinens, der suksessraten takket være roboten er 97 % sammenlignet med 88 %, og at erektil dysfunksjon blir helt borte ved tradisjonell kirurgi. En annen fordel er at pasienten kommer seg raskt og kan leve et helt normalt liv fire uker etter operasjonen.

Spesialisten i urologisk robotkirurgi ved Hospital Quirónsalud Torrevieja anbefaler også denne teknikken ved blærekreft, nyrekreft eller genital prolaps på grunn av de utmerkede resultatene og postoperative fordelene.

Mer informasjon om urologisk robotkirurgi i denne videoen:

Avansert robotkirurgi for ondartede og godartede patologier

Da Vinci-robotkirurgisystemet har vist seg å være det beste instrumentet for tverrfaglig behandling av godartede og ondartede sykdommer. Disse operasjonene omfatter hepatobiliær kirurgi, øsofago-gastrisk kirurgi, kolorektal kirurgi, metabolsk kirurgi ved fedme og bukvegg.

Dr. Pedro Bretcha, som leder avdelingen for generell kirurgi og fordøyelsessystemet ved Hospital Quirónsalud Torrevieja, fremhever resultatene som er oppnådd med denne teknikken ved behandling av tykktarmskreft. Dr. Bretcha forklarer: “Takket være robotkirurgi i behandlingen av tykktarmskreft kan vi utføre en mye mer presis reseksjon av svulsten, samtidig som vi opprettholder prinsippene for riktig kreftkirurgi og bevarer det omkringliggende friske vevet.

Det fører også til mindre blodtap, lavere infeksjonsrisiko på grunn av de små snittene, mindre postoperative smerter, kortere sykehusopphold og raskere tilbakevending til daglige aktiviteter.

Lær mer om onkologisk robotkirurgi i denne videoen:

Bedre bevaring av bekkenstrukturer takket være robotkirurgi


Et annet område der robotkirurgi har vist seg å være den beste allierte, er ved kirurgisk behandling av gynekologiske patologier som hysterektomi, myomektomi, endometriose eller genital prolaps, der den utmerker seg “ved å gjøre det lettere å utføre verdifulle bevegelser i smale og ømfintlige områder som de som utgjør det kvinnelige kjønns- og reproduksjonsapparatet”, sier dr. Rodolfo Martín Díaz, leder for gynekologitjenesten ved Hospital Quirónsalud Torrevieja. Fordelene med gynekologisk robotkirurgi inkluderer bedre bevaring av bekkenstrukturene, en betydelig forbedring av urininkontinens og sfinkterkontroll, samt en mye raskere tilbakevending til daglige aktiviteter.
Lær mer om gynekologisk robotkirurgi i denne videoen:

Thoraxkirurgi med færre sykehusinnleggelser takket være Da Vinci-roboten
Takket være den minimalt invasive tilnærmingen som Da Vinci-robotkirurgi muliggjør, kan operasjoner som tidligere krevde lange sykehusopphold for pasienter med lungepatologi nå utføres nesten ambulant, med utskrivelse fra sykehuset etter bare 48 timer. “I tillegg”, påpeker dr. José Belda, leder for thoraxkirurgisk avdeling ved Quirónsalud Torrevieja, “gjør den høye presisjonen i Da Vincis inngrep det mulig å behandle godartede og ondartede lungepatologier som lungekreft, inkludert lobektomi og sublobar reseksjon, uten at det går på bekostning av onkologisk radikalitet“. Andre fordeler som Quirónsalud Torrevieja-spesialisten trekker frem, er mindre blodtap og lavere risiko for postoperative infeksjoner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter