PSOE-ordfører fikk ett års fengsel

Publisert

PSOEs tidligere ordfører i Bigastro syd på Costa Blanca er dømt til ett års fengsel for misbruk av kommunens penger. Raúl Valerio Medina skal i perioden 2009 til 2011 blant annet ha brukt flere tusen euro på dyre restauranter. Restaurantbesøkene som han gjorde sammen med kommunens revisor skal ha skjedd opptil fire ganger i uken, helger inkludert. I tillegg til fengselstraffen er den tidligere ordføreren fratatt retten til offentlige verv i tre år.

Raúl Valerio Medina (PSOE) skal hele tiden ha hevdet sin uskyld i saken og påstatt at utgiftene var legitime, knyttet til utøvelsen av ordførervervet. I følge påtalemyndighetene skal det totale beløpet som ble betalt med kommunens kredittkort i perioden 2009 til 2011 ha vært på rundt 23.000 euro. I tillegg til restaurantbesøk, ble kortet belastet med reiser og hotellopphold.

Aktor i saken hadde opprinnelig bedt om 4 års fengsel for de to tiltalte. Straffen ble imidlertid redusert til ett år etter at både den tidligere ordføreren og hans kollega i sluttfasen av saken tilstod forholdene de var anklaget for og godtok et erstatningskrav på 14.000 euro.

Begge skal allerede ha startet nedbetalingen av kravet. Raúl Valerio Medina ble ordfører i Bigastro i 2008 etter at hans forgjenger og partifelle Joaquín Moya ble arrestert og fengslet for korrupsjon. Rettsavgjørelsen som falt onsdag 7. juni var er forlik mellom de anklagede og staten. 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter