Protest mot «språk-diktatur»

Publisert

Mange er frustrert over Valencia-nasjonalistenes påbud språk-politikk. 18. Januar arrangeres det protest-marsj i Orihuela konkret mot lov 4/2018 som ikke respekterer foreldres språkvalg i områder hvor vanlig spansk (kastillansk) er hovedmål.

I tillegg til at elevene må lære valensiansk i tillegg til vanlig spansk er det krav fra myndighetene i Valencia-regionen at ansatte i offentlig sektor først og fremst må beherske valenciano. Det betyr at engelsklærere bare i andre omgang rangeres for deres engelsk-nivå og evne til å lære fra seg. Lærene i Orihuela kommune vil miste jobben om de ikke kan bevise sine kunnskaper i Valensiano, noe som er ett stort problem for et stort antall av dem som slett ikke snakker dette språket. Som er en mellomting mellom fransk og spansk. Lærerne har fått tilbud om et 80 timer langt språk-kurs.

Bildet viser hvordan andelen som ikke snakker valensiansk er høyest nord i Valencia-regionen og noe bort fra kysten.

Kravet om valensiano er relativt nytt i regionen og kom som del av den populistiske bølgen man så i etterkant av finanskrisen. Regional nasjonalisme var «svaret» på folks økonomiske frustrasjon og misnøye med den vollsomme utbyggingen konservative og korrukte Partido Popular hadde latt dekke kysten av Valencia regionen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: