Promenade stengt etter uvær

Publisert

Deler av strandpromenaden ved Playa de los Locos i Torrevieja er stengt etter de siste dagene med regn og høy sjø. Kraftige bølger skal fredag 28. november ha tatt med seg rekkverk og deler av asfalten langs promenaden. Flere steder i Alicante-provinsen har de siste dagene fått oppleve uværet med regn, vind, lyn og torden. Områder nord på Costa Blanca skal ha fått store mengder nedbør med flomstilstander enkelte steder. Lenger nord i Valencia- og Castellón-provinsen var det søndag 30. november fremdeles høy beredskap på grunn av mye nedbør.

Perioder med lavtrykk og høy vannstand har gjort at havet de siste dagene har spist seg inn på strendene i Torrevieja. Flere områder skal ha blitt berørt blant annet ved Playa del Cura og Playa de los Locos. På sistnevnte sted måtte et 40 meter langt strekke av strandpromenaden fredag 28. november stenges etter at rekkverk og asfalt hadde sklidd ut. Det aktuelle området vil være stengt frem til kommunen og staten som har ansvaret for kystlinjen i Spania har reparert skadene, skriver avisen Información.

Mens havet har stått på langs strendene syd på Costa Blanca, er det først og fremst regnværet som har preget områder lenger nord. Spesielt i distriktene Marina Alta og Marina Baja er det de siste dagen kommet store mengder nedbør. Mest utsatt har man imidlertid vært i provinsene nord for Costa Blanca, Valencia og Castellón, der det søndag 30. november fremdeles ble opprettholdt høy beredskap mange steder. I følge spansk meteorologisk institutt (Aemet) vil regnværet de nærmeste par dagene fortsette i nord med fare for flom og jordras enkelte steder. For Costa Blanca og Alicante-provinsen er det meldt overskyet og perioder med sol.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter