Prinsessens navn fjernet fra bygg

Publisert

Torrevieja kommune har fjernet prinsesse Cristina av Borbóns navn fra byens idrettshall. Årsaken er den pågående bedragerisaken mot prinsessen og hennes mann Iñaki Urdangarin som startet mandag 11. januar. Frem til nå har idrettshallen hatt navnet Palacio de los Deportes de Torrevieja Infanta Cristina. Siste del av navnet er nå fjernet.

Å fjerne prinsessens navn fra byens idrettshall var noe det nye rødgrønne byrådet i Torrevieja hadde annonsert at de ville gjøre da de tiltrådte etter valget i mai. Idrettshallen har frem til nå båret navnet Palacio de los Deportes de Torrevieja Infanta Cristina, men onsdag 13. januar ble siste del av navnet fjernet fra byggets hovedinngang. I følge kommunen skal også alle andre referanser til prinsessen som finnes på stedet fjernes. Idrettsanlegget skal i fremtiden kun hete Palacio de los Deportes de Torrevieja.


Saken mot prinsessen

Prinsesse Cristina ble i januar 2014 tiltalt for skatteunndragelse i bedragerisaken mot ektemannen Iñaki Urdangarín. Saken gjelder styringen av nonprofit-organisasjonen Instituto Nóos som ektemannen var leder for og der han sammen med sin kollega Diego Torres skal ha underslått offentlige midler for 6,2 millioner euro.

Urdangarín skal ha brukt firmaet Aizóon som han eier sammen med prinsessen til å hvitvaske midlene. Det er gjennom dette firmaet at prinsessen skal ha medvirket til unndragelse av skatt for flere hundre tusen euro, et forhold som går tilbake til perioden 2007 og 2008. Prinsessen var tidligere også tiltalt for å ha medvirket til hvitvasking av penger gjennom samme firma. Det siste tiltalepunktet ble imidlertid senere frafalt.

Samtlige av de tvilsomme disposisjonene i saken skal være gjort av ektemannen. Det har likevel vært ansett som hevet over tvil at prinsessen må ha kjent til de straffbare forholdene. Foruten sitt eierskap i Aizóon, satt hun i styret i Instituto Nóos der pengene skal ha blitt underslått. Det legges også vekt på at hun har brukt av de aktuelle midlene til private innkjøp. Dersom prinsessen blir dømt for skatteunndragelse kan hun i teorien få opptil åtte års fengsel. Til sammen 18 personer står tiltalt i saken med et samlet erstatningskrav på 61,3 millioner euro. Prinsesse Cristina er søster til spanskekongen Felipe VI og nummer seks i arverekken til den spanske tronen.

Les også: Fratar søsteren tittel som hertuginne

 

Foto: Prinsessens navn fjernes fra Palacio de los Deportes de Torrevieja (Ayuntamiento de Torrevieja 2016).

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter