Pressemelding fra Torreviejas kommunestyregruppe PSPV-PSOE

Publisert

Beboere flere forskjellige boligkomplekser i Torrevieja kommune mer enn ett år uten vann og strøm. Guadalupe Díaz (PSOE) ber kommunens regjering (PP) komme med en løsning.

Boligeiere både i periferiske eiendomskomplekser og likeledes blokkbebyggelse i Torrevieja sentrum er uten strøm og vann. I mange tilfeller dreier det seg om mange måneder og over ett år.

Beboere flere forskjellige boligkomplekser i Torrevieja kommune mer enn ett år uten vann og strøm. Guadalupe Díaz (PSOE) ber kommunens regjering (PP) komme med en løsning.

Boligeiere både i periferiske eiendomskomplekser og likeledes blokkbebyggelse i Torrevieja sentrum er uten strøm og vann. I mange tilfeller dreier det seg om mange måneder og over ett år.

Guadalupe Díaz, bystyrerepresentant for PSOE, finner ikke noe forklaring på hvordan disse beboerne, hovedsaklig utlendinger, kan leve under slike prekære forhold mens kommunens representanter sender ballen mellom seg som en varm potet.

”Dette er et problem som vi drasser på fra mange tiår tilbake og om vi ikke finner løsninger på et tidlig tidspunkt, vil vi fortsette å slite med det enda lenger” sier Guadalupe Díaz.

Det kan ikke tolereres at en by som Torrevieja i det 21 århundre skal ha hundrevis av innbyggere som lever uten de mest essensielle humane krav til kommunal service slik som strøm og vann.

Bystyremedlemmet trekker frem som eksempler; Residencial El Sueño i El Chaparral- uten strøm siden januar 2009, Residencial La Farola uten vann siden august 2009.
Dette er ikke bare noe som forekommer i boligområdene utenfor bykjernen, i flere blokker i sentrum har beboerne kun hatt tilgang på byggestrøm og byggevann i årevis.

”Dette er kun noen få eksempler av de mange vi har i kommunen vår og en mengde innbyggere er berørt av dette samtidig som de betaler de kommunale skattene sine som alle andre”, fortsetter Dìaz.

Problemet bunner i at eiendommene har blitt skjøtet og overdratt innen det er utstedt sertifikat på ferdigstillelse fra arkitekten, og da heller ikke innflyttingsseddel. Da kan de eier ikke kontrahere strøm og vann i eget navn. På denne måten er de inne i en spiral av problemer som stadig gir eierne en vanskeligere hverdag.

For eksempel i Residencial El Sueño,er utbygger  konkurs og la igjen en byggesstrømsregning på  17.000 Euro.; Beboerne betalte denne regningen, men kan ikke få strømbulletinen i  egent navn og utbygger gir dem ikke strøm.

Da må eierne, som betaler sine skatter til stat og kommune, installere strømaggregater noe som igjen påfører dem naboklager på grunn av støy og lukt.
I Residencial la Farola lever de uten å være tilknyttet offentlig vann, de betaler også sin eiendomskatt til kommunen, og har måttet investere i et vanndepot med kapasitet til 17 000 liter vann, hver gang dette fylles koster det 80 euro som de må betale for å få en liten stripe med vann ut av springen.

Fra bystyregruppen til PSOE spør vi oss hva kommunen gjør med pengene utbyggerne deponerer der for å få lisenser, hvorfor eksekveres de ikke, fullfører utbyggingen og krever ferdigstillelsessertifikat for å få slutt på disse alvorlige problemene som innbyggerne sliter med fra mange tiår tilbake?

Derfor insisterer Guadalupe Dìaz på at ordføreren og rådmann i kommunen skal slutte å se en annen vei, men begynne å ta ansvar denne ukontrollerte situasjonen som kun er konsekvens av massiv utbygging og ukontrollert vekst i Torrevieja by og kommune.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter