Presbyopi og grå stær: symptomer, operasjon og bedring

Publisert

Spesialistene ved øyelegetjenesten ved Quirónsalud Torrevieja svarer på de oftest stilte spørsmålene om grå stær og presbyopi.

Hva er de?

Katarakt og presbyopi anses i dag for å være de vanligste patologiene knyttet til aldring av den krystallinske linsen. Den krystallinske linsen kan defineres som øyets naturlige linse plassert mellom iris og glasslegemet.

Spesialistene forklarer begrepet grå stær på en enkel måte, «Denne krystallinske linsen som vi snakker om ved rundt 60 års alder blir mer ugjennomsiktig, dette er grå stær».

Presbyopi, derimot, kan defineres som gradvis tap av øynenes evne til å fokusere på nære objekter på grunn av tap av elastisitet i linsen.

På dette tidspunktet kan spørsmålet om presbyopi kan løses uten bruk av linser eller briller dukke opp.

Slik sett argumenterer ekspertene for at det finnes ulike løsninger for dette uten å ty til briller fra fylte 50 år og utover, “ved fylte 50 år er den foretrukne metoden å erstatte den krystallinske linsen med en multifokal intraokulær linse”.

Katarakt og presbyopi kirurgi

Ved både presbyopi og kataraktkirurgi består teknikken i å aspirere innholdet i den krystallinske linsen og implantere en intraokulær linse inne i den. Dette er en definitiv, livslang teknikk. “Resultatene er utmerkede, men det er viktig å gjennomføre en uttømmende og personlig studie, for å kjenne pasientens aktiviteter for å kunne tilby det beste alternativet,” forklarer ekspertene.

Vanlige spørsmål om katarakt og presbyopikirurgi

  • Pris på operasjonen. I denne forbindelse vil beløpet avhenge av spesialisten som er ansvarlig for intervensjonen og klinikken.
  • Postoperativt. Det er ganske enkelt, siden operasjonene er smertefrie og utvinningen er rask. Det er bare nødvendig å bruke antibiotika og anti-inflammatoriske dråper.
  • Varighet av prosedyren. Det varer vanligvis ikke mer enn 20 minutter i gjennomsnitt.
  • Øynene gror fullstendig på så lite som 2 til 4 uker etter operasjonen.

Når operasjonen er utført, er det verdt å merke seg noen handlinger som det er tilrådelig å ta hensyn til:

  • Ikke løft for mye vekt.
  • Ikke tren risikosport.
  • Unngå direkte vann i øynene.
  • Unngå bruk av sminke de to første ukene.
  • Ikke utsett deg selv for giftige stoffer.
  • Ikke sol deg.

Sporadiske symptomer etter kataraktoperasjon

Når kataraktoperasjonen er utført, kan det oppstå visse bivirkninger, som er forbigående og forsvinner veldig raskt. Men hvis de ikke forsvinner innen en time etter operasjonen, er det lurt å spørre øyelegen om mer informasjon.

Kan grå stær og presbyopi behandles i samme operasjon?

“Ja, faktisk, en pasient som har hatt presbyopi-operasjon vil aldri utvikle grå stær”, forklare øyelegene ved Quirónsalud Torrevieja.

Denne uttalelsen skyldes at når en person gjennomgår en presbyopi-operasjon, kan det samtidig vurderes at det gjennomføres en forventet grå stæroperasjon. Det samme skjer tvert imot, når man fjerner en grå stær, blir presbyopi også korrigert.

Når bør grå stær opereres?

Det mest optimale tidspunktet for å utføre intervensjonen er når folk begynner å observere begrensninger i synet. Ettersom grå stær blir verre, desto vanskeligere er det å fjerne dem kirurgisk.

Quirónsalud Torrevieja Ophthalmology Service

Teamet av spesialister ved Quirónsalud Torrevieja tilbyr omfattende pleie, med den sikreste, mest presise og innovative teknologien for denne typen behandling.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter