PP topper med hemmelige konti i Sveits

Publisert

Finansrådmannen i Ibi i Alicante provinsen, Miguel Ángel Agüera fra Partido Popular, har trukket seg som følge av bedrageribeskyldninger. Det går også rykter om at borgemesteren i byen, Mayte Parra fra samme parti, er involvert i saken. De to er blant annet beskyldt for å ha lurt unna 2,5 millioner euro på kontoer i Sveits.

Agüera hevder at anklagene er usanne, fremsatt av motstandere som ønsker hevn og politisk gevinst. I følge ham selv trakk han seg fra stillingen i kommunen for ikke å skade kollegaer i partiet.

Ryktene om Agüeras tvilsomme disposisjoner skal imidlertid ha vært kjent lenge. Representanter for opposisjonen beskriver Agüera som en kontroversiell leder som langt fra har opptrådt på den måten man forventer av en person i hans stilling.

Dårlig politisk styring, ansvarsfraskrivelser, hemmelighold, inngåelse av tvilsomme avtaler med forskjellige firmaer og overforbruk av kommunale midler er noen av det han forbindes med som lokalpolitiker.

Onsdag 23. mai ble det tatt ut tiltale mot Agüera, hvorpå han også valgte å trekke seg fra stillingen som partileder for det lokale PP.

Agüera står nå anklaget for brudd på reglene for tillitsvalgte og for å ha gått utover sine fullmakter. Han er også tiltalt for å ha tatt imot bestikkelser, for å ha underslått offentlige midler og for å ha drevet hvitvasking av penger. 

Av Ole C. Glad

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter