Populært med norsk skole i Spania

Publisert

De norske skolene i Spania har allerede fylt opp skoleplassene for skoleåret 2012/2013, og det er mange som har satt seg på venteliste i tilfelle det skulle dukke opp en ledig plass. Norske skoler i Spania er populært som aldri før. 

Mange ønsker å fortsette

De norske skolene i Spania har allerede fylt opp skoleplassene for skoleåret 2012/2013, og det er mange som har satt seg på venteliste i tilfelle det skulle dukke opp en ledig plass. Norske skoler i Spania er populært som aldri før. 

Mange ønsker å fortsette
Den Norske Skolen i Rojales har for skoleåret 2012/2013 til sammen 145 elever. Plassene på barne- og ungdomsskolen var fylt opp allerede i februar, og de har omtrent 20 elever på venteliste i tilfelle det skulle dukke opp en ledig plass. På den videregående skolen har de per dags dato 40 elever, men de vil fortsette å ta inn flere så lenge det er søkere.
– Vi hadde en veldig stor søkermasse i fjor også, så det er fortsatt populært å gå på norsk skole i Spania, sier skolesekretær Lise Bråthe.
I Rojales har de hatt en liten oppgang på antall søkere, men har ikke kunnet ta inn veldig mange nye elever. Hele 80 elever ønsket nemlig å fortsette på skolen, og Bråthen synes det er positivt at elevene er fornøyde og ønsker å fortsette.

Markant økning
– Vi hadde søknadsfrist den 15. mars, men plassene for skoleåret 2012/2013 var fylt opp lenge før den tid, sier daglig leder ved Den Norske Skolen i Malaga, Stefan Östgård.
I tillegg til å ha fulle skoleklasser fra første til tiende trinn, har de også 40 personer stående på venteliste.
– For oss er dette en markant økning på 50 prosent i forhold til samme periode i fjor, sier Östgård.
Gjennomsnittlig tar skolen inn 40 prosent nye elever hvert skoleår.
– Vi er en skole som har en idrettsprofil og satser mye på sport og IKT. Elevene på ungdomstrinnet har hver sin iPad som de jobber med i timene, og det er veldig populært, sier Östgård og legger til at skolen lå blant de beste av alle kommuner i Norge på resultater fra på nasjonale prøver.

En positiv utvikling
Den Norske Skolen Albir har klassetrinn fra første til tiende og merker en jevn økende interesse for skoleplassene i Albir.
– Vi hadde søknadsfrist den 1. april, men vi tar inn elever for skoleåret 2012/2013 så lenge vi har ledige plasser. Vi vet av erfaring at det kan lønne seg å stå på ventelisten siden det kan dukke opp ledige plasser underveis, sier rektor, Lill Strømsnes.
Den største pågangen er for syvende og niende klassetrinn.
– I fjor så vi at vi hadde flere søkere enn tidligere år, og det ser ut til at denne positive utviklingen fortsetter, sier Strømsnes.
Den Norske Skolen Albir har til sammen 60 skoleplasser.

Mange søkere
Den Norske Skole Gran Canaria ligger i kommunen Mogàn.
Skolen har på sitt meste hatt til sammen 350 elever på grunnskolen og den videregående skolen.
De har uttalt at de har mange søkere, men at de for øyeblikket ikke har noen konkret informasjon å gi angående søkertall for skoleåret 2012/2013.
Søknadsfristen for å søke skoleplass var 1. mars, men inntaket vil fortsette så lenge de har ledige plasser.
Den Norske Skole Costa Blanca i Alfaz del Pi har ikke hatt muligheten til å svare på Spaniapostens henvendelser.
 
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter