Politimann med stokk satt til å jobbe

Publisert

Ordføreren i Torrevieja, Eduardo Dolón (PP), har de siste dagene fått kritikk for en litt uvanlig sak. Kommunen skal nemlig ha beordret en kronisk syk politimann tilbake på jobb. Vedkommende betjent som må hvile mye og trenger stokk for å gå er satt til å stå vakt ved rådhuset. Representanter for fagforeningen kritiserer kommunens og politietatens avgjørelse og mener lokale myndigheter må være forberedt på å ta konsekvensene av eventuelle farlige situasjoner som kan oppstå.

I følge Alicante-avisen Información har fagforeningen CSIF sendt et brev til ordføreren der de reagerer på at betjenten er pålagt vakthold på tross av smertene det påfører ham. Foreningen mener kommunen må være rede til å påta seg ansvaret for eventuelle skader politimannen eller tredje part kan komme til å få når en person som er «fysisk redusert» er satt til å gjøre oppgaver som fordrer «optimal fysikk».

Politimannen lider angivelig av en genetisk sykdom av typen spinocerebellar ataxia som rammer rygg og hjerne og som blant annet kan gi seg utsalg i nedsatt motorikk og redusert bevegelighet. Mannens lidelse skal være godt dokumentert men kommunen i Torrevieja har likevel kommet frem til at han skal jobbe, nærmere bestemt som vakt ved byens rådhus. Han skal ha bedt om fritak fra nattjobbing, men har ikke fått det innvilget og er satt inn i normal turnus. Mot denne avgjørelsen har politimannen sett seg nødt til å søke om fritak på psykisk grunnlag.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter