Politiet til La Mata lagunen

Publisert

De mineralholdige lagunene i Torrevieja har lenge vært et yndet mål for turister og fastboende. Torreviejas innbyggere har mottatt tvetydelige signaler fra myndighetene om muligheten til å bade i La Mata lagunen nå besøker politiet stedet for å holde folk unna.

Vinteren og våren opplevde badende å bli jaget fra stedet av ansatte ved selskapet som utvinner salt fra lagunen.  I 2017 gjorde Torrevieja kommune det klart at badingen var forbudt og ville kunne bli bøtelagt med opptil 6.000 euro.

I april kom dog nyheten om at Torrevieja kommune vil at lagunene formelt sett skal gjøres tilgjengelige for allmennheten. Forslaget er allerede godkjent fra regionalt hold i Valencia, men trenger velsignelse fra sentrale myndigheter i Madrid som formelt sett rår over Spanias kystlinje.

  Foto: Allemannsretten har vært et sterkt argument for å tillate bading i lagunen i Torrevieja. Etter at stadig flere turister lokkes av de mineralholdige kurbadene og nestenulykken i august, har kommunen imidlertid sett seg nødt til å opprettholde forbudet.I slutten av september var lokalpolitiet på plass sammen med representanter for naturparken i området. Det var rundt 250 mennesker rundt lagunen da politiet ankom stedet. De informerte badende og andre besøkende om det eksisterende forbudet. Det private selskapet som jobber i området har tillatelser for å bruke området for sitt kommersielle formål som er saltproduksjon og man mener publikums bruk av området skaper problemer for bedriften. Det er også en viss fare for at det kan forekomme en ulykke  hvor en av de badende blir skadet av utstyret eller maskiner man bruker i forbindelse med saltutvinningen.

Lagunene ved La Mata og Torrevieja ble erklært nasjonalpark av regionale myndigheter i Valencia  i 1989. Området strekker seg over de fire kommunene Guardamar del Segura, Los Montesinos, Rojales og Torrevieja.

Stedet har et rikt dyre- og planteliv. Lagunene er også kilde til en omfattende saltproduksjon med en kapasitet på rundt 750.000 tonn i året. Produksjonen drives av selskapet Groupe Salins, med salg i Spania og eksport til blant annet USA, Storbritannia, afrikanske land og land i Norden. Forbudet mot bading skal være knyttet til denne produksjonen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter