Politet får elektrisk pistol

Publisert

Guardia Civil i Torrevieja deltar i prøveprosjekt med elektriske våpen.

Guardia Civil har over flere år hatt formell rett til å bruke elektriske våpen av typen Taser. Men til nå har man ikke tatt våpen av typen Taser i bruk. Guardia Civil setter nå i gang et prøveprosjekt i syv spanske kommuner hvor de ut året tester ut bruken av slike våpen.

Politimenn fra Torrevieja har gått på kurs for å lære om bruken av slike våpen. Det mest kjente av disse er det amerikanske våpenet Taser som brukes av en rekke politi- og sikkerhetsstyrker. En slik pistol skyter ut ett lite prosjektil som ved hjelp av tynne ledninger som går fra våpenet sender et kraftig elektrisk sjokk inn i personen man skyter på.

Det elektriske sjokket er ment å sette en truende person ut av spill uten at man utøver dødelig kraft. Kritikere av denne typen våpen peker på at man ved å ha et ikke-dødelig våpen senker politiets terskel for bruk av det som faktisk kan være et dødelig våpen.

Nyhetsbyrået Reuters har registrert over 1000 tilfeller hvor bruk av en Taser har vært med til å fremprovosere en persons død.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter