Pitbull drepte hund og skadet eier

Publisert

En kvinne i Torrevieja måtte sy flere sting etter å ha blitt angrepet av en pitbullterrier. Den aggressive kamphunden skal først ha gått løs på kvinnens egen hund. Da hun forsøkte å gå imellom skal pitbullen ha bitt henne i benet. Kvinnen måtte få legebehandling mens hunden hennes senere døde av skadene. Pitbuller er i Spania ansett som en farlig hunderase, men er likevel tillatt så fremt eieren har fått godkjennelse og følger bestemte regler for hold av kamphunder. Mannen som eide hunden hadde nylig tatt over ansvaret og hadde ennå ikke fått slik godkjennelse.

Den aktuelle hendelsen går tilbake til 19. desember. I følge avisen Información var den russiske kvinnen som ble angrepet ute og luftet hunden sin i et boligområde ikke langt fra badestranden La Mata i Torrevieja da Pitbullen angrep. Da hun forsøkte å redde sin egen hund, et dyr av rasen puddel, ble hun selv bitt i ankelen og måtte sy flere sting. Hunden hennes skal noen timer senere ha dødd av skadene den ble påført.

Den unge finske mannen som eier Pitbullen skal ikke ha fått med seg at hunden hadde stukket av fra eiendommen. Mannen har angivelig nylig tatt over eierskapet av hunden fra et hundemottak på Gibraltar. Han skal ikke ha hatt godkjennelsen som kreves for å ha kamphund. Eiere av såkalte «farlige raser» må ha bestått en psykologisk test, ha vandelsattest og forsikring. I tillegg er det i Comunidad Valenciana innført nye regler i 2015 med blant annet krav om munnkurv på dyret så det ikke skal kunne bite andre hunder eller mennesker. Båndet eieren har på hunden skal ikke være mer enn to meter langt.

Foto: Hund av rasen Pitbullterrier.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter