På oppmerkede stier

Publisert

Hver fredag fra begynnelsen av september til slutten av mai, samles en gjeng glade turgåere for og utforske den omfattende fjellheimen på og rundt Costa Blanca. Fjellturgruppa Torrevieja ble etablert i årsskiftet 2003-2004. Søndag den 15. mars markerte de at det var fem år siden den første turen gikk av stabelen.

Hver fredag fra begynnelsen av september til slutten av mai, samles en gjeng glade turgåere for og utforske den omfattende fjellheimen på og rundt Costa Blanca. Fjellturgruppa Torrevieja ble etablert i årsskiftet 2003-2004. Søndag den 15. mars markerte de at det var fem år siden den første turen gikk av stabelen.

Fjellturgruppen startet på initiativ fra John Ivar Karlstad, som har lang fartstid fra Den Norske Turisforening – DNT.

– Det begynte med at jeg arrangerte et møte på den Norske Skolen i Rojales for å lodde stemningen. Det viste seg å være et populært tiltak, og plutselig var det hele i gang, og en lokalkjent spanjol tok oss med rundt og viste oss en del av turmulighetene. Jeg ønsker for øvrig å understreke at dette ikke er en organisert forening, snarere er vi en gruppe enkeltpersoner som har det til felles at vi liker å gå i fjellet, sier John Ivar.

En av de som dukket opp på møtet på den norske skolen var Åge Helmersen, han fattet umiddelbart interesse for prosjektet.

– Etter hvert spurte daværende prestefrue om vi ikke kunne bruke sjømannskirken som utgangspunkt, fordi det var mange av kirkens besøkende som hadde etterlyst et lignende opplegg, forklarer Åge. 

Berømmer spanske myndigheter
Med tiden har flere og flere sluttet seg til fjellturgruppa, og vanligvis pleier 35 til 40 personer å være med ut på tur. Alle er velkomne, også hunder. Men det understrekes at noen av løypene kan være noe krevende for de aller eldste. Likevel har folk opp mot 80 år deltatt på fjellturene.

– Som DNT veteran, må jeg få lov til å berømme spanske myndigheter for et omfattende utvalg godt merkede turløyper, sier John Ivar.

– Det er faktisk flere oppmerkede løyper her i Spania enn hjemme i Norge, supplerer Åge, som ikke hadde all verdens erfaring med fjellet før han ble tilknyttet fjellgruppa.

– Jeg er pensjonert sjømann og er ikke vant til å være så høyt over havet. Mine erfaringer med fjellet begrenset seg til noen fisketurer med kamerater før jeg ble med her. Men da jeg flyttet til Spania meldte behovet for en hobby seg, derfor gikk jeg på det første møtet.

Nytt liv
Fjellturgruppa Torrevieja tar seg også tid til sosiale aktiviteter utenom selve turgåingen. Etter hver tur samles de til hyggelig samvær ved et eller annet serveringssted, før alle trekker hvert til sitt.
– Dette er en trivelig aktivitet som passer for alle. Mange har fortalt oss at de har fått et nytt liv med ny mening etter at de ble med, forteller John Ivar.
– Mange mennesker følger oss hver uke, men likevel oppdager vi stadig at langt fra alle som nok ville ha stor glede av å svette sammen med oss, kjenner til denne aktiviteten. Det er mange som rett og slett ikke vet om oss. Derfor vil jeg gjerne oppfordre alle som kunne være interesserte til å møte opp i sjømannskirken på fredager kl. 09.00. Ellers arrangerer vi også alternative turer av lettere og kortere karakter på mandager, skyter Aud Berit Karlstad, John Ivars kone, inn.

Nytt prosjekt
Fjellturgruppa Torrevieja er for tiden i ferd med å utvide horisonten, og et nytt prosjekt er underveis. Det dreier seg om sykkelturer på såkalte ”Grønne Ruter” – ”Vias Verdes”, som er nedlagte jernbanetrasseer tilrettelagt for turgåing, sykling og ridning.

Har du lyst til å være med i fjellgruppa er du hjertelig velkommen. Kontakt John Ivar og Aud Berit Karlstad på 966 923 926 / 693 862 551, eller Åge Helmersen på 966 717 795/685 248 984.
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter