På besøk i Torrevieja? Opplev Moros y Cristianos festivalen

Publisert

I nabokommunen til Torrevieja, Benejúzar, gjør man seg klar til å ta imot byens skytshelgen samtidig som man markerer festivalen om maurere og kristne til ære for jomfruen, Virgen del Rosario.

Selv om dagen for skytshelgenen egentlig er i oktober, markerer man dagen, kalt “Fiestas de Mayo”, i løpet av “Corpus Christi”-uken til ære for rosenkransjomfruen, Virgen del Rosario. Opprinnelsen går tilbake til 1700-tallet, og vi tror at den er knyttet til innhøstingsarbeidet og innbyggernes omfattende engasjement for avl av silkeormen.

Festene for maurere og kristne ble startet i Benejúzar av en gruppe ungdommer i 1992. Siden den gang har både maurernes og de kristnes parader blitt avholdt i juni etter Fiestas de Nuestra Señora del Rosario.

Fem helger i mai og juni

Arrangementene vil finne sted over fem helger, fra lørdag 13. mai til mandag 12. juni. Kommunens ansvarlige Rosa García påpeker at “vi ser allerede frem til dette. Dager der Benejúzar er dekorert og fylt med lys, glede og farger med sine mauriske og kristne marsjer for å hylle vår skytshelgen”.

Festene starter denne lørdagen 13. i José Aparicio Peiró-auditoriet på Plaza de España med kroningen av festivalens dronning og barne-dronning. Presentasjonen av dronningene og proklamasjonen av festen, starter kl. 21.00.

Maurere og kristne i mai og juni

Blant høydepunktene knyttet til Moros y Cristianos er presentasjonen den 20. mai på Plaza de España og blomster-offeret til skytshelgenen fredag den 2. juni. Disse begivenhetene vil bli etterfulgt av den mauriske og kristne “diplomatiske-utveksling” torsdag 8. Forhandlingene bryter sammen og blir fulgt av invasjonen fredag 9. og gjenerobring lørdag 10. juni.

For komplett program se kommunens webside:

Benejúzar ligger kort vei fra Rojales og Torrevieja:

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter