Over 900 har fått tilbake penger etter å ha betalt “plusvalia”

Publisert

I Torrevieja har rådhuset og skatte-innkreveren SUMA måtte refundere over 900 personer til nå. etter er folk som har betalt den såkalte “plusvalia” skatten etter å ha solgt en bolig.

En dom fra spansk høyesterett i 2021 bekreftet at spanske kommuners praksis ved å alltid kreve inn «Plusvalía» når en eiendom selges er grunnlovsstridig.

I dommen konkluderer man at verdien på tomter ikke alltid går oppover og at kommunene med det ikke automatisk kan kreve at de som selger eiendom i Spania skal betale denne skatten ved salg.

I Spania har den som selger ett hus, en leilighet eller en annen eiendom alltid måtte betale denne skatten i etterkant av et salg. Skatten har vært relatert til «verdiøkning av eiendommens tomteareale». Slik har praksis vært uansett om prisene faktisk har gått opp eller gått ned.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter