Orihuelas palass-museum

0
1376

Orihuela har en rik historie. Blant byens mange skatter er palasset tilhørende Sorzano de Tejada. Bygget er laget i neo-klassisk stil og ble påbegynt på slutten av 1700-tallet.

Museo Fundación Pedrera

På 1900-tallet ble bygget overtatt av den private stiftelsen «Fundación Pedrera», hvis formål var å samle objekter relatert til utdannelse, kultur og kunst. I samlingen finner man verker fra Picasso, Goya, Dalí, Madrazo, Sorolla, Fortuny, Zuluaga samt et uferdig verk av Rembrandt.

Foruten byggets egen arkitektur og viktige egne kunstsamling arrangerer man her «midlertidige» utstillinger. En av de nylige var dedikert maleren Joaquin Agrasot, fra nettopp Orihuela.

Utstillingene går over byggets andre og tredje-etasje. Orihuela kommune og Universitetet i Valencia bruker også bygget til egne arrangementer.

Museet er åpent for publikum når det er midlertidige utstillinger her. Adressen er Calle Doctor Sarget 5 i Orihuela. Museet kan kontaktes på 966 745 408.

Mest besøkte museum i Orihuela etter «Casa Museo Miguel Hernandez«

Byen er kjent for mange personligheter innen kunst og kultur. Den viktigste av dem er uten tvil Miguel Hernandez. Mest kjent for sin poesi og hans del av «-36 genrasjonen». En liberal, republikansk bevegelse som opererte i tiden som ledet frem til nasjonalistenes statskupp og Spanias borgerkrig.

Boligen som er hans barndomshjem er byens mest besøkte museum, etterfulgt av palasset tilhørende Sorzano de Tejada.