Orihuela-ordfører tok 55.000 Euro årlig uten å jobbe

Publisert

Talskvinne for PSOE i Orihuela, Carolina Grace, krever at byens PP-ordfører trekker seg. Hun sier man nå har beviser for at Emilio Bascuñana skal ha svindlet fylkesmyndighetene for store beløper.

Bascuñana skal ha vært ansatt på papiret av de regionale helsemyndighetene uten at han skal ha gjort noen jobb der. For dette skal han ha hevet 55.000 Euro årlig fra 2007 til 2014. Anklagene er blant annet lagt frem av en spansk avis som viser til tre forskjellige rapporter som viser at PP-toppen gjennom 7 år ikke gjorde noen type jobb.

Rapportene er gjort av personalavdelingen for Alicante-provinsen, Alicante-provinsens helsemyndigheter og Orihuelas helsemyndigheter.  I hver av disse rapportene har man kommet frem til at “Det er ingen register som viser at Emilio Bascuñana har vært til stede eller utført noe arbeide for enheten.”

pp-orihuela_monica_lorente_240407_ok.jpgPartido Populars forrige ordfører i Orihuela, Mónica Lorente, ble i 2012 tiltalt for hennes deltakelse i korrupsjonsnettverket kalt “Caso Brugal”. Hennes forgjenger Jose Manuel Medina var kjent for blant annet å kjøre rundt byen i en  Rolls Roys. Han var ordfører under byggeboomen fra 1995 til 2007 og ble fratatt retten til offentlige verv i syv år som følge av uregelmessigheter i forbindelse med en byggesak.

Tidligere har Luis Fernando Cartagena (PP), ordfører i perioden 1987-1995, måttet gå i fengsel etter en dom for underslag.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter