Orihuela: Moros y Cristianos, Fiestas de la Reconquista

Publisert

I juli markerer man i Orihuela «Moros y Cristianos». Årets festival (2023) åpner søndag 9. juli og avsluttes mandag 17. juli.

Den historisk-inspirerte feiringen markerer da kristne fra Nord-Spania erobret den sydlige delen av Spania som i over 800 år var et multikulturelt samfunn av Jøder, Muslimer og Kristne. For å forene de mange små kongedømmene som til da hadde utgjort mesteparten av den iberiske halvøya ble kristendommen brukt.

Moros y Cristianos festivalen markerer på et ikke akkurat historisk korrekt vis Maurernes «invasjon» og 800 år senere, deres nederlag for de kristne troppene fra Nord-Spania. Morsomt er det å beskue uansett. Dette er årets viktigste festival i Orihuela.

Program for Reconquista-festlighetene i 2023

SØNDAG 9. JULI

Kl. 17.30 fra Plaza de Santiago Besøk til helligdommen Vår Frue av Monserrate. Feiring av ritualet med å “passere gjennom kappen” til skytshelgenen til Armengola og ambassadørene 2023. Parade til Glorieta Gabriel Miró.

Kl. 19.30 fra Glorieta de Gabriel Miró: fanebærerparade, overføring av de hellige Justa og Rufina fra deres sognekirke til S.I.-katedralen og blomsteroffer til ære for skytshelgenene “Santas Justa y Rufina”.

ONSDAG 12. JULI

Kl 20’30 h. fra Paseo de Calvo Sotelo, Guerrilla av maurisk og kristent krutt.

Kl. 22’00 ved Glorieta de Gabriel Miró, inntak av slottet fra maurisk side med representasjon av Teodomiro-pakten og inntak av slottet fra kristen side.

Kl 21’30 h. fra Calle Ocarasa Gran Retreta Festera.

FREDAG 14. JULI

Kl 21’30 h. fra Ocarasa St. Høytidelig parade av den mauriske inngangen.

LØRDAG 15. JULI

Kl 21’30 h. fra Ocarasa St. Høytidelig kristen inngangsparade.

SØNDAG 16. JULI

Kl 20’30 h. fra Ocarasa St. stor barneparade.

Kl. 23.45 på rådhusplassen Offentlig utstilling av det glorværdige Oriol-flagget på rådhusets hovedbalkong.

MANDAG 17. JULI

“DCCLXXXI ÅRSDAGEN FOR GJENEROBRINGEN”.
“Fuglens dag”.

Kl. 9.30. Bæring av det strålende Oriol-flagget.
Kl. 10.00. Prosesjon av de hellige Justa og Rufina og Oriol.
Kl. 10.30. Messe for gjenerobringen.
Kl. 11.30. Parade med Oriols strålende flagg.

Kl. 23.30 Tilbaketrekking av Oriol-flagget.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: