Orihuela markerer den 5. utgaven av «Museenes natt» lørdag 27. mai

Publisert

Mar Ezcurra, byråd for kultur, kunngjorde i dag at den femte utgaven av Museenes natt arrangeres i Orihuela lørdag 27. mai, fra kl. 21.00 til midnatt. «Denne aktiviteten vil forvandle byens historiske sentrum til et ekte museum fullt av kultur med musikk, kunst, teater og kulturarv», sa hun.

For å feire den internasjonale museumsdagen, som ble markert 18. mai, har kulturdepartementet, som hvert år, forberedt en rekke aktiviteter som skal forvandle gamlebyen i Orihuela til en stor kultur- og kulturarvstur som går fra Miguel Hernandez’ husmuseum til Plaza de Santiago, der gjenerobringsmuseet ligger. Nettopp dette museet vil være vertskap for en ny utstilling av kunstneren Roberto San Cristobal med tittelen «Fra figurasjon til abstraksjon» og består av tjue malerier.

Rådmannen forklarte at alle byens museer vil holde åpent til midnatt, med gratis adgang og musikalske opptredener inne, tidsriktige figurer og spesiell belysning. På denne spesielle kvelden blir det også teaterforestillinger av «La menina de Velázquez» på Plaza del Salvador og «La tentación de Santo Tomás de Aquino» i katedralens kloster.

For de yngste besøkende blir det barne- og undervisningsaktiviteter knyttet til kunst på bispedømmets museum for hellig kunst, der det også blir gratis omvisninger og en forestilling av «Velázquez og den gamle kvinnen med lyset», og i klosteret blir det konsert og utstillingen «Visdommens templer», med inkunabelutgivelser fra 1600-tallet. Museo Didáctico e Interactivo de Ciencias de la Vega Baja (MUDIC) gir en smakebit av innholdet og aktivitetene på Plaza de Ramón Sijé.

«Langs hele ruten vil det være spesiell belysning og underholdning med sirkusforestillinger, styltevandrere og mange overraskelser som tar oss med til en magisk kunstverden der Orihuela er hovedpersonen», forklarte rådmann for kultur, Mar Ezcurra, som oppfordret alle fra Orihuela og nabobyene til å delta i aktivitetene. «Vi mener at dette er en fantastisk mulighet til å vise frem den rike kulturarven vår, slik at innbyggerne i Orihuela kan oppdage eller gjenoppdage museumsskattene i byen vår, og vi kan tiltrekke oss tusenvis av mennesker til å nyte Orihuela sammen med oss denne kvelden», sa hun.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter