Bli kjent med Orihuelas lokalhistorie

Publisert

Orihuela er kjent i hele Spania for sin rike historie og den katolske kirkes lange innflytelse. Byen har ambisjoner om å få deler av sin arv listet på UNESCOs liste over verdens arv. I fra mars måned til og med mai arrangeres det guidede turer til mange av områdets historiske og religiøse monumenter.

Lørdag 14. mars

Miguel Hernandez, gjeter og poet.

Dikteren Miguel Hernandez er trolig Orihuelas mest kjente bysbarn. Klokken 11.00 kan man besøke «Casa Museo Miguel Hernandez» og utstillingen «Sala de Expociciones Miguel Hernandez».

De som delar får bli med å smake på melk og spansk geite-ost i tråd med dikterens røtter som gjeter.

Lørdag 21. mars

Klokken 11.00 kan man oppleve «Poesi i gata» ved Casa Natal de Miguel Hernandes, huset hvor dikteren ble født. Gruppen går derifra gatelangs mens man fremfører deler av dikterens verker.

Lørdag 28. Mars

Klokken 11.00 starter den «folkelige hyllest» til Miguel Hernandez. I bydelen San Isidro går man i følge rundt hvor man kan se på de mange grafiske verkene inspirert av dikteren. Følget begynner ved «El Guernica». Et kjent motiv knyttet til byen i Baskerland, som ble bombet av Nazistene på forespørsel av de Spanske fasistene som ved å bome et sivilt baskisk mål ville hevne et republikansk angrep på deres styrker noen dager i forveien.

Torsdag 9. April

På Plaza de Ramon Sije kan man oppleve «Kust og pasjon» fra klokken 11.00. Her vil et variert utvalg kunstnere og kulturpersonligheter vise og fremføre tema knyttet til den spanske påskefeiringen, Semana Santa som i nettopp Orihuela markeres med spesielt stor entusiasme. Påskefeiringen i Orihuela har offisiell spansk status som «internasjonal interesse for turister».

Torsdag 10. April

Klosteret «Convento de San Francisco» og kapellet «Capilla de las Reliquias de la Pasion» holder åpent fra klokken 11.00. Det er angivelige relikvier knyttet til Kristi lidelse og påsken man her viser frem. Her har den katolske kirken samlet sammen de de påstår er torner fra Kristi krone, flis fra koset han ble korsfestet på, spydet han angivelig ble spiddet med og ting fra det siste måltidet m.m.

Lørdag 11. April

På Plaza de Ramon Sije kan man igjen oppleve «Kust og pasjon» fra klokken 11.00. Her vil et variert utvalg kunstnere og kulturpersonligheter vise og fremføre tema knyttet til den spanske påskefeiringen, Semana Santa som i nettopp Orihuela markeres med spesielt stor entusiasme. Påskefeiringen i Orihuela har offisiell spansk status som «internasjonal interesse for turister».

Lørdag 25. april

Gotiske Orihuela er tema fra klokken 10.30. Da møter man opp ved Puerta de Santo Domingo (Døren til Hellige Søndag) før man går gjennom Orihuelas mange historiske gater for å se på de mange historiske monumentene man finner her. Ruten tar de som blir med forbi katedralen La Santa Iglesia Catedral del Salvador y Santa Maria (Den hellige frelser og hellige Marias katedral), Iglesia de las Santas Justna y Rufina og til slutt Iglesia de Santiago. De to siste er kirker.

Lørdag 2. mai

Orihuela, spasertur gjennom historien

Denne lørdagen møter man frem klokken 11.00 ved Puerta de Santo Domingo. Turen går gjennom gamle gater i sentrum av Orihuela. Man blir kjent med byens kunstnere, historie, monumenter og «rare ting». I tillegg er det konsert og smaksprøver på lokale tradisjonelle søtsaker laget av nonnene på klosteret «Convento de la Trinidad», den hellige treenighets kloster.

Lørdag 16. mai

Orihuelas monumenter

Guidede besøk til klostrene San Juan de la Penitencia y la Trinidad. Møt opp på Plaza de la Trinidad klokken 11.00. Man blir så tatt med på en guidet tur inn i klostrene hvor munker og nonner fra flere ordener holder til. Blant dem «Dominica Søstrene» som mener de tjener Gud ved å ikke snakke og å leve isolert. Man blir også kjent med klostrenes lange historie og deres rolle i Orihuela i tidligere århundrer. Det blir smaksprøver på de mange søtsakene nonnene lager og selger.

Alt er gratis men man oppfordrer folk til å melde seg på: 627 219 071 eller ved å dra innom Casa Natal de Miguel Hernandez.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter