Orihuela: Moros y Cristianos i juli

Publisert

“Moros y Cristianos” festivalen er tilbake i Orihuela etter to års “Covid-pause”. Det blir en rekke arrangementer i perioden 2. juni til 17. juli. Med opptog, blomsteroffer og fyrverkeri som høydepunkt for mange i perioden 10. til 17.

Moros y Cristianos festivalen markerer på et ikke akkurat historisk korrekt vis Maurernes «invasjon» og 800 år senere, deres nederlag for de kristne troppene fra Nord-Spania. Morsomt er det å beskue uansett. Dette er årets viktigste festival i Orihuela.

Festivalen åpner 10. juli med blomsteroffer for “jomfruen”. 12. juli er det “teater med krutt” i det man kriger og invaderer borgen, “Guerrilla de pólvora y Toma del Castillo”. Festivalens høydepunkt er for mange opptogene som går av stabelen 15. og 16 juli.

Program for Moros y Cristianos Orihuela 2022

  • 2 de junio- Presentación del Cartel de Fiestas
  • 23 de junio -Presentación de la Revista de Fiestas
  • 2 de julio -Exaltación Festera
  • 10 de julio -Ofrenda de Flores
  • 12 de julio- Guerrilla de pólvora y Toma del Castillo
  • 13 de julio -Desfile Infantil
  • 14 de julio -Retreta Festera
  • 15 de julio -Desfile de Entrada Cristiana
  • 16 de julio -Desfile de Entrada Mora
  • 17 de julio -Día del Pájaro

Moros y Cristianos er en festival man primært har arrangert i Alcoy, men i tråd med turismens vekst langs kysten markerer man dette i svært mange kommuner langs kysten av Alicante-provinsen.

Myte og nasjonsdyrking

Feiringen er løst basert på myten om “gjenerobringen” av regionen etter nesten tusen år islamsk innflytelse og styre langs Middelhavs-kysten, i en periode hvor dagens Spania var delt opp i en rekke mindre kongedømmer og et utall kriger mellom disse.

Opphavet i myten om “Maurere mot de Kristne”. Kommer ut av de kristne kongedømmenes (fra Nord-Spania) erobringer mot syd, som endte i det som i dag utgjør Spania på den iberiske halvøy, et land som før dette aldri hadde eksistert og med det ikke kunne “gjenerobres”.

Både den spanske inkvisisjonen og den spanske skinka, hengt godt synlig, kommer ut av disse historiske hendelsene.

Spansk svineskinke – Et religiøst og politisk verktøy

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter