Svensk kunstner på Orihuela Costa

Publisert

Göran Holmquist og samboeren Anne Marie Stocks henter Spaniajouralens journalist og sammen kjører vi til Holmquists nye bolig. Underveis passerer vi så mange hull at selv Karius og Baktus ville ha blitt imponert. Han bor nemlig rett ved golfbanen i Las Colinas.

– En gang i tiden hadde jeg en voldsom tannlegeskrekk, sier Holmquist og forklarer med stor entusiasme.
– Men, etter at jeg kom til Spania har skrekken forsvunnet. Jeg besøkte en tannlege her nede som behandlet meg så bra at skrekken forsvant. Han er ikke bare en god tannlege, men også en god venn, sier Holmquist.

Profesjonell maler
Han er en karismatisk mann. Han hopper fort fra et emne til et annet. Han er høy og slank med nystrøket skjorte, vest og hvit sommerbukse. Og cowboyhatt.
Holmquist flyttet til Orihuela Costa i juni 2011 sammen med sin samboer Anne Marie Stocks.
Han er fra Jönköping i Småland og hun er fra Göteborg.
Han har fullført 63 runder rundt sola og kunstneren har ingen planer om å pensjonere seg enda.
– Å jobbe som maler har blitt en livsstil, sier Holmquist.
I de siste ti årene har han malt profesjonelt. Han har hatt flere kunstutstillinger både i Sverige og Danmark før han flyttet til Spania.
– Nå har vi fått etablert oss i Spania. Her har jeg fått meg eget studio og til våren planlegger vi å holde noen salgsutstillinger, sier Holmquist.

Maleriene til Göran Holmquist kan gjenkjennes ved at han ofte bruker sterke farger, en kort tekst fra kjente sanger og deler av en ramme inkludert i selve maleriet.

– Må våge litt
– Nå snør det i Sverige og det er kaldt. Her har vi sol og varme hele året, sier Stocks.
Huset ligger omringet av grønt gress og trær. Utenfor terrassen har de en 18 hulls golfbane som Holmquist spiller på for å hente inspirasjon.
– Vi bor nesten på golfbanen. Sammen med huset fulgte også et 10-års medlemskap i golfklubben. Jeg har til og med hatt min første Hole-in-One. Med vitner, sier Holmquist og fortsetter.
– Vi satset alt på et kort. Nå har vi forlatt Sverige. Man må våge litt i livet og ta resten som det kommer. Nå bor vi her og vi elsker det.
Etter å ha lett langs hele Costa Blanca fant de drømmehuset i Las Colinas på Orihuela Costa.
– Vi har fått hjelp av dyktige håndverkere til å bygge et studio hvor jeg kan male i fred, sier Holmquist og viser frem det fine tilbygget.
I studioet henger en lysekrone fra taket og på gulvet ligger malingstuber, pensler, en hårføner og verktøy.
– Alle bildene jobber seg selv frem. Jeg vet ikke helt hva jeg skal male før jeg går i gang, sier Holmquist og viser frem anlegget i studioet mens han forklarer at han tidligere var pop-musiker.
– Jeg var ”the lead-singer” i gruppen Hoods. Det er veldig gøy. Jeg elsker musikk og hører mye på 60-tallsmusikk når jeg maler, sier Holmquist som finner mye inspirasjon i musikken.

– Helt perfekt
Den største utfordringen de har hatt siden de flyttet til Spania er tilvenningen til at ting tar tid.
– Vi har måttet venne oss til den mañana-mentaliteten. Her nede er det lett for at ting tar lang tid. I begynnelsen prøvde vi å kjempe i mot, men vi så at det ikke fungerte, så nå flyter vi bare med, sier Holmquist.
– Jeg har alltid ansett meg selv for å være veldig utypisk svensk, men jeg har vel aldri vært mer nasjonalpatriotisk som nå, sier Holmquist som forteller at de hadde planlagt spansk mat og spansk julefeiring i Spania.
– Vi klarte det ikke. Dagen før julaften var vi ute og jaget svensk juleskinke, sier Holmquist.
Til tross for at svenske tradisjoner og vaner har fulgt paret til Spania har de omfavnet det spanske livet.
– Vi har det helt perfekt og har fått det akkurat vi drømte om, sier Stocks og tar en slurk skandinavisk kaffe.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter