Orihuela Costa – Vi foretrekker Spania!

Publisert

Til tross for billige turer til Bulgaria, Tyrkia eller andre europeiske land, er Spania fortsatt det landet i Syden som nordmenn foretrekker.

Nå fylles strendene på Costa Blanca av solhungrige nordmenn.

Til tross for billige turer til Bulgaria, Tyrkia eller andre europeiske land, er Spania fortsatt det landet i Syden som nordmenn foretrekker.

Nå fylles strendene på Costa Blanca av solhungrige nordmenn.

Juli er feriemåned nummer én for nordmenn. Skoleferien har startet, fellesferien har startet og tusenvis av familier har lagt ut på tur. Mange av dem har hatt planene klare i månedsvis. Rundt halvparten av ferierende nordmenn drar til utlandet i sommer. De fleste til Sverige eller Danmark. Deretter følger Spania. Selv om trafikken til Spania er stor hele året, utgjør nordmenn en betydelig andel på strendene langs Costa Blanca nå om dagen.

For tredje gang

Det var derfor ikke vanskelig å finne en norsk familie å slå av en prat med da Spaniaposten tok turen på stranda.

Familien Mellingsæther/Jacobsen kommer fra Kabelvåg i Lofoten. De ferierer for tredje gang i Spania.

– Denne gangen valgte vi Orihuela Costa. Tidligere har vi vært på La Manga. Det er kjempeenkelt å finne gode leiligheter eller hus her. Da vi søkte var det mange å velge mellom. Siden vi er fem stykker, og både mine foreldre og to søstre er med, valgte vi et hus med eget basseng i år. Vi bor så sentralt at alle kan velge sine aktiviteter ut fra interesser, og dermed har alle det bra, forklarer mamma Marthe Berg Jacobsen.

Flere sammen

Denne familien har valgt sin ferie slik på lik linje med mange andre nordmenn som drar til Spania. Det er ofte et par familier som slår seg sammen, eller flere generasjoner som hygger seg, enten ved bassengkanten i leieboligen, eller på stranda. Foreløpig er det god plass på strendene. Den store andelen spanjoler som har Costa Blanca som sin feriedestinasjon nummer en, kommer først i august.

Etter vår lille spasertur på Playa Capitán på Cabo Roig, fant vi en god blanding av nordmenn, engelskmenn og spanjoler.

– Det er første gang vi har dratt flere generasjoner på ferietur. Målet er først og fremst å ha gode dager sammen i varmen. Vi gjør forskjellige ting som alle liker, spiller spill, prater, går ut og spiser middag om kvelden og bare slapper av. Akkurat slik en sommerferie skal være, mener Marthe Berg Jacobsen.

Bedre enn vanlig

Før de dro har sommeren vært snill med sine beboere i Lofoten. Bedre enn en gjennomsnittssommer, skal vi tro Berg Jacobsens følelsesmessige oppsummering så langt.

– Vi er garantert godt vær her. Det er jo derfor vi bestilte i god tid. Rett etter nyttår. Etter fjorårets sommer var vi bare innstilt på å få sol på kroppen denne gangen. Er vi heldige er været bra når vi kommer hjem etter 19 dager i Spania. Da har vi fått full uttelling, uttrykker Lofotværingen.

 

Av Solveig Langmoen Kalbakk

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter