Orihuela Costa: Bare EN politipatrulje nattestid

0
149
politi.jpg

I de viktige sommermånedene hvor tusener turister besøker kystområdet like syd for Torrevieja er det bare en politipatrulje på jobb her om natten.

Situasjonen er setter politiet og beboere i vanskelige situasjoner. Politiet ble i juli tilkalt til en bilulykke som involverte en alkohol-påvirket sjåfør. Samtidig ble meldt om et ulovlig gateløp hvor en av deltakerne, en hvit BMW, hadde kjørt inn i muren og halvveis inn i hagen til en bolig på Orihuela Costa. Politiet måtte var ikke i stand til å håndtere begge situasjonene samtidig. I slike saker kan ansvarlige gå fri og og bevis lett gå tapt.

Orihuela Costa, like syd for Torrevieja, har nå fem ganger så mange beboere som bare få år tilbake. Til tross for dette har bydelen lenge fått en noe stemoderlig behandling fra rådhuset i Orihuela.

Det er ikke uvanlig at spanske kommuner prioriterer bydeler forskjellig. Ofte ser man at i kommuner med store kolonier av utlendinger, at deres bydeler prioriteres lavt. De samme innflytterne bruker i svært lav grad stemmeretten sin ved lokale valg noe lokale myndigheter har merket seg.