Ordføreren donerer lønn til barn i nød

Publisert

Torreviejas ordfører Jose Manuel Dolo fra partiet Los Verdes (De Grønne) donerer hele styrehonoraret han får fra Agamed til organisasjonen FANS som jobber for barn i okkupert Vest-Sahara.

Vest-Sahara var sammen med Marokko i en periode en spansk koloni. Marokko okkuperte Vest-Sahara i det spanjolene brått trakk seg ut uten å etterlate noen lokal levedyktig stat. Rotet spanjolene etterlot seg i Vest-Sahara har ført til stor nød for befolkningen i Vest-Sahara. Mange har nå bodd hele sitt liv i flyktningleire over grensen til Algerie. Barna som vokser opp der kjenner ikke sitt eget land. Selv om dette i dag er Marokkos ansvar var det spanjolenes handlinger som ga Marokko muligheten til å okkupere landet. Dette har lenge plaget mange i Spania så det finnes en rekke veldedige organisasjoner som jobber med støtte fra spanske donorer og foreninger.

Dolon mottok i 2017 totalt 17.847 Euro fra Agamed, selskapet som står for distribusjon av vann i Torrevieja. Ordføreren donener nå dette beløpet i sin helhet. Dolon har siden han 2015 ble valgt inn i styret donert styrehonoraret til FANS.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter