Opprusting av moloen i Torrevieja ytterligere forsinket

Publisert

Torrevieja kommune besluttet å kansellere anbudskonkurransen for oppussing av strandpromenaden i nord, altså moloen “Dique de Levante”. Prosjektet var et av de viktigste valgløftene til Partido Popular og prosjektet har et budsjett på 8,3 millioner euro.

Det er en av de mest populære strandpromenadene i Torrevieja, som strekker seg over 1400 meter langs moloen som omfavner Torrevieja-bukten. Det forventes at prosjektet vil løse mange av problemene her. Det gjelder spesielt treplankedekket, som er gjenstand for stadige klager til kommunen på grunn av fallulykker. Metall-rekkverket på selve promenaden, har et beklagelig utseende med sprekker og rust. For en by som lever av turisme er situasjonen uholdbar.

Prosjektet er også en del av ombyggingen av hele området langs strandpromenaden i byen. Moloen ligger nære det nye fritidsområdet for Torrevieja, som nå er under oppføring i havnen. Området skal knyttes til moloen med en gangbro.

Må ut på anbud på nytt

Fire selskaper som ble valgt ut i rammeavtalen, søkte om kontrakten: Grupo Bertolín, Pavasal, UTE Orthem-Abala og Torrevieja Lotes 9 til 12 (Serrano Aznar og Eiffage Energía).
Kompensasjon

Vedtaket fra rådhuset annullerer ikke bare hele prosedyren som var inne i sluttspurten. Den gir også hvert av selskapene som ble presentert, en kompensasjon på 7 030 euro for de skadene som oppstod som følge av at kommunen nå trekker hele prosessen.

Bakgrunnen for avvisningen av kontrakten er en feil begått av en teknisk ingeniør, som feilaktig ga Bertolín-konsernets tilbud 0 poeng og forsikret at det ikke hadde blitt levert inn.

Det var dette tilbudet som var underlagt verdivurderingskriterier – det som tidligere var kjent som det tekniske tilbudet – som ble avvist. Det var representantene for Bertolín-konsernet som ble klar over dette forholdet under åpningen av den økonomiske konvolutten, og de advarte om at de faktisk hadde levert et tilbud som var underlagt verdikriterier, noe som ekspertkomiteen – som er navnet på den kontraktsgivende komiteen i rammeavtalene – kontrollerte og bekreftet.

Ordfører Eduardo Dolon unngikk for noen uker siden å forklare hva som skjedde med kontrakten da han ble spurt om reparasjonen av strandpromenaden under besøket til havnedirektør Vicente Martinez Mus. Han sa at det var “et problem” med kontrakten, uten å antyde at den var ugyldig.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter