Omstridt Frp-topp holder 17. maitalen

Publisert

Fremskrittspartiets andre nestleder Per Arne Olsen fra Fremskrittspartiet (Frp) skal holde 17. maitalen i Torrevieja i år.  Olsen, som sitter på Stortinget, er en omstridt nestleder etter anklager om korrupsjon.

Av: Jon Henriksen

Fremskrittspartiets andre nestleder Per Arne Olsen fra Fremskrittspartiet (Frp) skal holde 17. maitalen i Torrevieja i år.  Olsen, som sitter på Stortinget, er en omstridt nestleder etter anklager om korrupsjon.

Av: Jon Henriksen

17.maitaleren har det siste året måttet tåle mye kritikk. Per Arne Olsen måtte i oktober i fjor trekke seg fra alle politiske verv. Bakgrunnen var at politiet innledet politietterforskning for mulig korrupsjon i forbindelse med et leilighetskjøp i Tønsberg.

Saken gjelder om en utbygger i Tønsberg holdt av en leilighet i et nytt boligprosjekt for Olsen, og om dette i så fall var en gjenytelse for at Frp gikk inn for å øke antall boliger i prosjektet kraftig i forhold til det som var vedtatt i kommuneplanen, skriver Aftenposten.

I en serie artikler har Tønsbergs Blad gått langt i å antyde at det er en slik sammenheng. Det samme har andre politikere både i Tønsberg og i Vestfold ellers.

Mens andre som var interessert i leiligheter i prosjektet, måtte trekke lodd om 108 leiligheter i første byggetrinn, fikk Olsen kjøpe en av de åtte leilighetene utbyggeren hadde satt til side.

Brøt de etiske reglene
Etter en del tid ble anklagene mot Per Arne Olsen henlagt av Vestfold politidistrikt. Slik sett ble henleggelsen betraktet som at Olsen ble renvasket fra alle påstandene som ble rettet mot ham.

En ripe i lakken knyttet til leilighetskjøpet i Tønsberg må 17. maitaleren i Torrevieja likevel tåle. PWC konkluderte nemlig i en rapport med at Per Arne Olsen og partifelle Bent Moldvær brøt Tønsberg kommunes etiske regler i forbindelse med kjøpet av de nevnte leilighetene.

Valgt inn i 2009
-Fremgangsmåten ved eiendomshandelen har dannet grobunn for tvil om det er oppnådd fordeler på grunn av deres tillitsverv i kommunen, derfor er ikke kommunens etiske regler fulgt, konkluderte PWC med.

Per Arne Olsen har arbeidserfaring fra bank og politisk arbeid. Han har gått gradene i Frp-systemet via ungdomspartiet FpU. Han ble innvalgt på Stortinget 2009, har sittet i partiets hovedstyre i mange år og Olsen har ellers hatt en rekke verv og vært valgobservatør mange ganger. Per Arne Olsen er nå også medlem i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Han er tidligere ordfører i Tønsberg kommune.

Taler om vår egen grunnlov
-Jeg har ikke skrevet ferdig talen min, men jeg kommer nok til å berøre hva som skjedde i Norge før 1814 og bakgrunnen for vår egen grunnlov. Tar nok også for meg viktigheten av å ta vare på de liberale, rettstatsprinsippene som lå til grunn for grunnloven vår. Det er viktig å ta vare på dette også når man bosetter seg i utlandet og samtidig må man tilpasse seg og respektere den kultur i de land man har bosatt seg i, sier Per Arne Olsen.

-Statsminister Jens Stoltenberg snakket blant annet om Kristine av Tunsberg i sin tale i fjor. Kommer du til å berøre samme tema?

-Det skal vi ikke se bort i fra. Som tidligere ordfører i Tønsberg er dette en fantastisk historie vi er stolte av, sier Olsen.

Les også:

Polemikk om 17. mai i Torrevieja

Pressemelding: Polemisk 17. Mai arrangement i Torrevieja

Torrevieja: Krigsseiler legger ned 17. mai kransen

Zapatero på 17. mai: – En slik gjestfrihet, toleranse og optimisme må vi ta med oss inn i fremtiden

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter