Økt beskyttelse for strandsonen i Orihuela Costa

Publisert

Økosystemet rundt sand-dynene ved Mil Palmeras, Cala Bosque og La Glea får økt beskyttelse.

Det er provinsens miljødepartement, Consejalia de Medio Ambiente, og den nasjonale myndigheten for strandsonen, Costas, som står bak tiltaket. Man har nå inkludert disse tre områdene langs kysten av Orihuela Costa blant de som er beskyttet i Alicante-provinsen.

I Cala Bosque har man allerede jobbet en stund for å beskytte dynene. Her har man blant annet fjernet arter som ikke hører hjemme her naturlig. Med det gir man bedre vilkår for endemiske arter.

Symbiose mellom planter og sanddyner

Det er også installert gjerder som både hjelper dynen å vokse samt forhindrer at folk tråkker over området. Dynene gir le for vind for planter som så hjelper dynen å vokse videre i det røttene beskytter dynen for erosjon. Slik vokser dynene og blir mer permanente. De beskytter så hele strandsonen for erosjon og skaper et økosystem for mange arter dyr, blant dem sjøfugler som viper.

I Mil Palmeras er det også plassert ut gjerder. De skal forhindre at folk tråkker rett over dynene i det man går ned til stranden eller en av de populære strandbarene i området.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter