Økning av delfiner i Torrevieja

Publisert

Stadige flere har rapportert om delfiner utenfor kysten av Torrevieja og Murcia. De siste årene skal man ha sett en forsiktig økning i bestanden av tumlere i dette området, den vanligste og mest kjente delfinarten. Mange har latt seg sjarmere av de intelligente skapningene og lagt ut opptak av dyrene på sosiale medier (se link nedenfor).

Årsaken til at delfiner stadig dukker opp på Costa Blanca har vært forklart med fiskeoppdrettsanleggene mellom provinsene Alicante og Murcia, skriver avisen Información. I følge eksperter kan imidlertid ikke dette alene være hele årsaken. Det vises til at de såkalte tumlerne (tursiops truncatus) er et svært tilpasningsdyktig dyr og med andre ord kan hente næring fra en rekke kilder.

Les også: Fiskeoppdrett tiltrekker seg delfiner

Tumlere kan bli opptil 4 meter og veie 650 kilo. De regnes for å være blant de mest intelligente skapningene som finnes etter mennesker. Opptak av dyr som følger båter utenfor Torrevieja er delt på sosiale medier, se Crónicas Naturales de Torrevieja 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter