Økende interesse for Torrevieja

Publisert

Antallet personer som reiser til Torrevieja og området rundt har økt sammenliknet med i fjor. Det viser beregninger fra kommunene i distriktet Vega Baja. Eksakte tall over alle typer innlosjering finnes ikke. Vannforbruket i byene og mengden søppel fra husholdninger tjener imidlertid som indikasjon. I tillegg ligger bookingraten på mellom 80 og 90 prosent.

Offisielle tall på privat booking av utleieleiligheter fra distriktet Vega Baja finnes ikke. Dermed vanskeliggjøres også beregningen av antallet turister som besøker regionen. I følge Alicante-avisen Información gjør imidlertid presset på infrastruktur som vannforbruk og søppel seg gjeldene i kommuner som Guardamar del Segura, Torrevieja, Orihuela og Pilar de la Horadada.

I Torrevieja alene har man i juli måned sett en økning i forbruket av vann på 8,4 prosent fra i fjor. Samtidig har mengden søppel fra husholdninger økt med 8,7 prosent. Det tyder på en klar økning i antall besøkende, sier kommunen.

I tillegg viser ordinære tall fra bransjeorganisasjonen for hotellnæringen syd på Costa Blanca (Asociación de Hoteleros Alicante Sur) at den gjennomsnittlige andelen bookinger på hoteller og appartementer lå på rundt 85 prosent. Det er tre prosent lavere enn på samme tid i fjor. Økt konkurranse fra ferieland som tidligere var rammet av uroligheter, som land nord i Afrika og Tyrkia, påvirker etterspørselen. Reiseselskaper lokker med svært billige reiser til disse landene opplyser Asociación de Hoteleros.

Konkurransen fra utlandet ser likevel ikke ut til å ha minsket etterspørselen nevneverdig. I enkelte kystkommuner som Orihuela er bookingtallene for juli høyere enn for et år siden. I tillegg gjenstår resultatet for august, den tradisjonelt viktigste måneden for hotellbransjen.

Les også: Billigste ferieboligene leier du i Torrevieja

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter